Főoldal » Hírek » Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség » A tolvajok az alvó sértett ágya mellől is loptak- a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség cso­por­to­san elkö­ve­tett kifosz­tás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat azzal a három fér­fi­val szem­ben, akik a házá­ban alvó idős asszony­tól lop­ták el értékeit.

 A három vád­lott ismer­te a Haj­dú­had­há­zon egye­dül élő, 71 éves sér­tet­tet. A cso­port elha­tá­roz­ta, hogy bemen­nek a házá­ba és onnan külön­bö­ző érté­ke­ket lop­nak el.

A vád­lot­tak 2020. ápri­lis 28-án haj­nal­ban meg­je­len­tek a sér­tett házá­nál és a nyi­tott kapun keresz­tül bemen­tek. A ház folyo­só­ján lévő hűtő­ből nagyobb mennyi­sé­gű élel­mi­szert vet­tek ki. Ezután bemen­tek az asszony szo­bá­já­ba, ahon­nan több zacs­kó élel­mi­szert és egy mik­ro­hul­lá­mú sütőt hoz­tak ki.

A vád­lot­tak moz­gá­sá­ra a sér­tett fel­éb­redt és ész­re­vet­te a ház nyi­tott ajta­ját, ezért kia­bál­ni kez­dett. Erre a tol­va­jok a mik­ro­hul­lá­mú sütőt hát­ra­hagy­ták és a többi lopott dolog­gal együtt elme­ne­kül­tek a helyszínről.

A vád­lot­tak több mint 14.000 forint kárt okoz­tak, ame­lyet az egyik vád­lott test­vé­re kifi­ze­tett az asszonynak.

Az eljá­rás során a sér­tett magán­in­dít­ványt ter­jesz­tett elő, amely­ben kérte az elkö­ve­tők fele­lős­ség­re voná­sát magán­lak­sér­tés miatt is.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tak­kal szem­ben cso­por­to­san elkö­ve­tett kifosz­tás bűn­tet­te és éjjel, cso­por­to­san elkö­ve­tett magán­lak­sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A vád­irat­ban a járá­si ügyész­ség a vád­lot­tak­kal szem­ben fegyház-, ille­tő­leg bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban a bün­te­tés konk­rét mér­té­ké­re is indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lot­tak a járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén a ter­hük­re rótt bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét beis­me­rik és lemon­da­nak a tár­gya­lás­hoz való jogukról.