Főoldal » Hírek » Nógrád Vármegyei Főügyészség » Letartóztatásban a vitapartnerét megkéselő férfi- a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Nóg­rád Megyei Főügyész­ség kez­de­mé­nyez­te a letar­tóz­ta­tá­sát annak a 24 éves, Nóg­rád megyei fér­fi­nak, aki tár­sát meg­ölés­sel fenye­get­te meg, miköz­ben kés­sel több alka­lom­mal megszúrta.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2020. szep­tem­ber 7-én egy reha­bi­li­tá­ci­ós inté­zet­ben élő férfi beszél­ge­tés­be ele­gye­dett az ott­hon másik lakó­já­val. A beszél­ge­tés­ből azon­ban vita ala­kult ki, és a gya­nú­sí­tott fejen ütöt­te a sér­tet­tet, ami miatt dula­kod­ni kezd­tek. A dula­ko­dás során a gya­nú­sí­tott a ruhá­za­tá­ból elő­hú­zott egy 4 cm pen­ge­hosszú­sá­gú kést, amellyel három­szor hason, illet­ve egy­szer a bal alkar­ján meg­szúr­ta tár­sát, miköz­ben azzal fenye­ge­tő­zött, hogy meg­öli őt. A gya­nú­sí­tott cse­lek­mé­nyét csak külső beavat­ko­zá­sa hatá­sá­ra hagy­ta abba.

Bár a sér­tett a szú­rás követ­kez­té­ben csak könnyebb sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, a szú­rá­sok követ­kez­té­ben fenn­állt a reá­lis veszé­lye élet­ve­szé­lyes, sőt halá­los sérü­lés bekö­vet­ke­zé­sé­nek is.

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak helyt adott és a férfi letar­tóz­ta­tá­sát a bűn­is­mét­lés meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben egy hónap­ra elrendelte.

A bíró­ság vég­zé­sét az ügyész és a gya­nú­sí­tott is tudo­má­sul vette. A Nóg­rád Megyei Főügyész­ség által irá­nyí­tott nyo­mo­zás­ban a Nóg­rád Megyei Rendőr-főkapitányság által a ter­helt rabo­sí­tá­sa során készí­tett fel­vé­tel az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kessel-tamadt-vitapartnerere