Főoldal » Hírek » Fejér Vármegyei Főügyészség » Az ügyészség bíróság elé állította a bolgár embercsempészt - a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Duna­új­vá­ro­si Járá­si Ügyész­ség gyor­sí­tott eljá­rás­ban bíró­ság elé állí­tot­ta azt az őri­zet­ben lévő bol­gár fér­fit, aki 2020. szep­tem­ber 20-án öt szír és egy iraki állam­pol­gár­nak nyúj­tott segít­sé­get az állam­ha­tár jog­el­le­nes átlépéséhez.

A nyo­mo­zás ada­tai sze­rint a vád­lott Bogyisz­ló kör­nyé­kén reg­gel fel­vet­te egy bol­gár cég­től köl­csön­zött sze­mély­gép­ko­csi­ba azt a hat kül­föl­di állam­pol­gárt, akik haj­nal­ban a zöld­ha­tá­ron lép­tek be ille­gá­li­san Magyar­or­szág­ra. A vád­lot­tat az M6-os autó­pá­lya 44-es kilo­mé­ter­szel­vé­nyé­nél a rend­őr­ség ellen­őriz­te, és a fér­fit elfogták.

A Duna­új­vá­ro­si Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak helyt adott, és a vád­lot­tat két év sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés­re ítél­te, amely­nek vég­re­haj­tá­sát négy évi pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tet­te, vala­mint négy évre kiuta­sí­tot­ta Magyar­or­szág terü­le­té­ről. A bíró­ság dön­té­se jogerős.