Főoldal » Hírek » Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség » Vádemelés a közel 26 millió Ft adót meg nem fizető vállalkozó ellen-a Győr-Moson Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 33 éves sop­ro­ni vál­lal­ko­zó ellen, aki tevé­keny­sé­ge után közel 26 mil­lió Ft adót nem fize­tett meg.

 A vád­irat sze­rint a sop­ro­ni vál­lal­ko­zó 2014 és 2017 máju­sa között a vál­lal­ko­zói tevé­keny­sé­ge során több mint 289 mil­lió Ft for­gal­mat bonyo­lí­tott, azon­ban nem min­den ügy­le­tet rög­zí­tett a pénz­tár­gé­pe­i­ben. Erre az idő­szak­ra több mint 109 mil­lió Ft bevé­tel­ről nem adott szá­mot, adó­be­val­lá­sa­i­ban valót­lan ada­to­kat adott meg. A vád­lott ezzel álta­lá­nos for­gal­mi adót, sze­mé­lyi jöve­de­lem­adót, és egész­ség­ügyi hoz­zá­já­ru­lást nem fize­tett meg, közel 26 mil­lió Ft kárt okoz­va a költségvetésnek.

Az ügyész­ség az elkö­ve­tőt minő­sí­tett költ­ség­ve­té­si csa­lás és hamis magán­ok­irat fel­hasz­ná­lá­sa bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­vel vádol­ja, mely bűn­cse­lek­mé­nyek bün­te­té­si téte­le – a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra tekin­tet­tel – két évtől kilenc évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés. Az ügyész­ség ezen túl­me­nő­en indít­vá­nyoz­ta azt is, hogy vád­lott fizes­se meg az eljá­rás során fel­me­rült több mil­lió forin­tos bűn­ügyi költ­sé­get is.