Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Letartóztatásban a miskolci szállodai rabló- a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mis­kol­ci Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nya alap­ján a bíró­ság elren­del­te egy 37 éves férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki az elmúlt héten pén­te­ken kira­bol­ta egy mis­kol­ci szál­lo­da recepciósát. 

A Mis­kol­ci Rend­őr­ka­pi­tány­ság által rab­lás bűn­tet­te miatt foly­ta­tott nyo­mo­zás ada­tai alap­ján, a férfi 2020. októ­ber 9 -én este, ittas álla­pot­ban ment be az egyik Mis­kolc bel­vá­ro­sá­ban lévő szál­lo­da elő­te­ré­be. Miu­tán oda­lé­pett a recep­ci­ós pult­hoz, a férfi pénzt kért az ott egye­dül tar­tóz­ko­dó  szál­lo­dai alkal­ma­zot­tól azzal indok­kal, hogy sokall­ja azt az össze­get, ame­lyet egy koráb­bi két napos ott tar­tóz­ko­dá­sa során a szál­lá­sért kifi­ze­tett. A recep­ci­ós nő eluta­sí­tot­ta a gya­nú­sí­tott kéré­sét, mire a férfi meg­fe­nye­get­te, hogy ha nem kap pénzt, akkor átug­rik a pul­ton és elvág­ja a fia­tal nő torkát.

A sér­tett bár nagyon meg­ré­mült, meg­őriz­te a lélek­je­len­lé­tét és tovább­ra sem volt haj­lan­dó pénzt adni. Ekkor a gya­nú­sí­tott, miu­tán a kezét a sér­tett szá­má­ra jól lát­ha­tó­an zseb­re dugta, meg­is­mé­tel­te a fenyegetését.

A fenye­ge­tés hatá­sá­ra a sér­tett végül a saját pénz­tár­cá­já­ból körül­be­lül 500 forint apró­pénzt dobott a pult­ra, mire a gya­nú­sí­tott közöl­te, hogy ő már meg­ölt négy embert, majd a pénzt magá­hoz vette és távo­zott a hotelből.

A Mis­kol­ci Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vány­ban fog­lal­tak­kal egye­ző­en álla­pí­tot­ta meg, hogy a mun­ka­nél­kü­li, rend­sze­res jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­ző, haj­lék­ta­lan férfi ese­té­ben fenn­áll a szö­kés, a bűn­is­mét­lés és a sér­tett befo­lyá­so­lá­sán keresz­tül a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek veszé­lye, ezért elren­del­te a letartóztatását.