Főoldal » Hírek » Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség » 4 évre ítélték azt a nőt, aki mellkason szúrta élettársát - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a letar­tóz­ta­tás­ban lévő nővel szem­ben, aki fél­té­keny­ség­ből mell­ka­son szúr­ta az élet­tár­sát. A Tata­bá­nyai Tör­vény­szék íté­le­tet hozott az ügyben.

A vád­ira­ti tény­ál­lás lénye­ge sze­rint a nő 2019. szep­tem­ber 8-án a haj­na­li órák­ban ácsi laká­suk­ban fél­té­keny­ség­ből egy 12, 8 cm pen­ge­hosszú­sá­gú kés­sel, egy alka­lom­mal, nagy erő­vel mell­ka­son szúr­ta az ágy­ban fekvő élet­tár­sát. A szú­rás követ­kez­té­ben a sér­tett tüde­jé­nek egy részét műté­ti­leg el kel­lett távo­lí­ta­ni. A bekö­vet­ke­zett sérü­lés élet­ve­szé­lyes volt, szak­sze­rű orvo­si ellá­tás nél­kül a sér­tett halá­la követ­ke­zett volna be.

A nővel szem­ben ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat az ügyészség.

A tör­vény­szék az ügyész­ség indít­vá­nya alap­ján elő­ké­szí­tő ülé­sen a bűnös­sé­gét beis­me­rő vád­lot­tal szem­ben 4 év bör­tön­bün­te­tést sza­bott ki, vala­mint 4 évre eltil­tot­ta a köz­ügyek gyakorlásától.

Az ügyész súlyo­sí­tá­sért fel­leb­be­zett, így az íté­let nem jogerős.