Főoldal » Hírek » Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség » Rendszeresen kínozta és bántalmazta élettársát a Nagykerekiben élő férfi- a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyész­ség minő­sí­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki bru­tá­lis módon halál­ra verte élettársát.

Az elvált férfi hosszú évek óta egye­dül élt Nagy­ke­re­ki­ben egy csa­lá­di ház­ban. A vád­lott sem a köze­li hoz­zá­tar­to­zó­i­val, sem pedig a lakó­kör­nye­ze­té­ben élők­kel nem tar­tott kapcsolatot.

A vád­lott 2019. év végén ismer­ke­dett meg az egye­dül­ál­ló sér­tet­tel, aki rövid idő után a férfi nagy­ke­re­ki csa­lá­di házá­ba köl­tö­zött és attól kezd­ve élet­tár­si kap­cso­lat­ban éltek.

Az ala­csony ter­me­tű, vékony test­al­ka­tú, gyen­ge fizi­ku­mú sér­tett pszi­chés beteg­ség­gel küz­dött, ami­ről a vád­lott­nak is tudo­má­sa volt. A vád­lott erő­sza­kos, öntör­vé­nyű, saját érde­ke­it és sza­bá­lya­it elő­tér­be helye­ző élet­mód­ja rövid időn belül meg­ha­tá­ro­zó­vá vált kap­cso­la­tuk­ban. A férfi a kívül­ál­lók  szá­má­ra is jól érzé­kel­he­tő­en folya­ma­tos kont­roll alatt tar­tot­ta a sér­tet­tet, egye­dül alig köz­le­ked­he­tett a településen.

2020. év ele­jé­től kez­dő­dő­en a vád­lott agresszi­ó­ja foko­zó­dott, rend­sze­re­sen és dur­ván pusz­ta kéz­zel bán­tal­maz­ta a sértettet.

A nagy­ke­re­ki férfi 2020. feb­ru­ár 18. és feb­ru­ár 20. között bru­tá­lis módon pusz­ta kéz­zel, illet­ve isme­ret­len szúró esz­köz­zel bán­tal­maz­ta a sér­tet­tet, amely­nek követ­kez­té­ben a tes­tén 45 külön­bö­ző sérü­lés kelet­ke­zett. A vád­lott által a sér­tett fején oko­zott sérü­lé­sek jelen­tős mennyi­sé­gű és hosszú idejű vér­zés­sel jár­tak. A sér­tett a vád­lott kitar­tó és durva bán­tal­ma­zá­sá­ba belehalt.

A férfi 2020. feb­ru­ár 20-án reg­gel maga érte­sí­tet­te a helyi házi­or­vost, aki a hely­szí­nen meg­ál­la­pí­tot­ta, hogy a sér­tett meghalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lott ellen külö­nös kegyet­len­ség­gel, álla­po­tá­nál fogva véde­ke­zés­re kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Tör­vény­szé­ken. A vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a Deb­re­ce­ni Tör­vény­szék a vád­lot­tat élet­fogy­tig tartó fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­je és mel­lék­bün­te­tés­től tilt­sa el őt a köz­ügyek gyakorlásától.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által lefoly­ta­tott nyo­mo­zás során a vád­lott elő­ál­lí­tá­sá­ról készült vide­ó­fel­vé­tel az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-ugy-emberolesert-felelhet