Főoldal » Hírek » Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség » Életveszélyes sérülést okozott a barátnőjének- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A 20 éves férfi 2019 telén több­ször úgy meg­ver­te barát­nő­jét Moson­ma­gyar­óvá­ron, hogy végül kopo­nya­űri vér­zést oko­zott neki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint mind a sér­tett, mind a vád­lott haj­lék­ta­la­nok, Moson­ma­gyar­óvá­ron élnek, de nem együtt.

A férfi a nő által sem ismert okból ötször is dur­ván bán­tal­maz­ta a sér­tet­tet. Ököl­lel több­ször fejbe ütöt­te és fejbe rúgta őt. Rend­sze­re­sen oko­zott neki ezek­kel a bán­tal­ma­zá­sok­kal zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket, ille­tő­leg egy alka­lom­mal arc­csont­tö­rést és kopo­nya­űri vér­zést. Ez utób­bi sérü­lés élet­ve­szé­lyes­nek minő­sül. Az utol­só bán­tal­ma­zás során – mikor a vád­lott már távol­tar­tás hatá­lya alatt állt – a sér­tett egyik bor­dá­ját törte el.

Egy alka­lom­mal a vád­lott bán­tal­maz­ta a nő tár­sa­sá­gá­ban jelen­lé­vő fér­fit is, hason­ló dur­va­ság­gal. A fér­fi­nak zúzó­dá­sos sérü­lé­sei kelet­kez­tek az orrán és az arcán.

Az ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tat foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­vel és súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel vádol­ja. Vele szem­ben tizen­egy év is kiszabható.

A nyo­mo­zás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság mun­ka­tár­sai jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Tör­vény­szék fogja az ügy­ben meghozni.