Főoldal » Hírek » Élete végéig fegyházban marad a másodszor is taxisra támadó elkövető- A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség 2019 feb­ru­ár­já­ban emelt vádat az elkö­ve­tés­kor 32 éves, koráb­ban már egy másik sze­mély­szál­lí­tó vál­lal­ko­zó sérel­mé­re is bűn­cse­lek­ményt elkö­ve­tő fia­tal fér­fi­val szem­ben, aki 2018. május 25-én a haj­na­li órá­kat meg­elő­ző­en, Buda­pest XX. kerü­le­té­ben test­szer­te össze­szúr­kál­ta az őt fuva­ro­zó taxist azért, hogy annak érté­ke­it elve­gye. A sér­tet­tet aktív véde­ke­zé­se követ­kez­té­ben nem érte halá­los szú­rás. Az elkö­ve­tő a taxis 20 000 Ft-ját elvé­ve, a vérző sér­tet­tet gép­ko­csi­já­ban hát­ra­hagy­va mene­kült el a helyszínről.

A Fővá­ro­si Tör­vény­szék 2020. feb­ru­ár 4-én kihir­de­tett első­fo­kú íté­le­té­vel a fia­tal fér­fit nye­re­ség­vágy­ból, és külö­nös kegyet­len­ség­gel elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te kísér­le­té­ben mond­ta ki bűnös­nek és őt tény­le­ges élet­fogy­tig tartó fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te, mely dön­tés hely­ben­ha­gyá­sát kez­de­mé­nyez­te másod­fo­kú indít­vá­nyá­val a Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyészség.

A Fővá­ro­si Íté­lő­táb­la 2020. novem­ber 11-én hozott másod­fo­kú vég­zé­sé­vel az első­fo­kú ügy­dön­tő hatá­ro­za­tot hely­ben­hagy­ta. Az erő­sza­kos több­szö­rös vissza­eső elkö­ve­tő bün­te­té­sé­ből fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsátható.

A bűn­ügy­ben koráb­ban kibo­csá­tott ügyész­sé­gi köz­le­mé­nyek itt olvashatóak: