Főoldal » Hírek » Csaknem tragédiába torkollott a lakótársak közötti szóváltás az idősotthonban - a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Heves Megyei Főügyész­ség ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki szó­vál­tás után a lakó­tár­sa éle­té­re tört és egy kés­sel majd­nem kiol­tot­ta annak életét.

A vád sze­rint egy heve­si lakó­ott­hon­ban közös szo­bá­ban élő vád­lott és sér­tett között ita­lo­zó élet­vi­te­lük miatt gya­ko­ri­ak vol­tak a konf­lik­tu­sok. 2019. novem­ber 19-én, kora este,ismét szó­vál­tás ala­kult ki közöt­tük, mely során a vád­lott a nála lévő 11,4 cm pen­gé­jű kés­sel, „Meg­öl­lek” fel­ki­ál­tás mel­lett több szúró moz­du­la­tot tett a sér­tett mell­ka­sa irá­nyá­ba. A szú­rá­sok közül kettő érte el a sér­tet­tet, mely­ből egy átha­tolt a mell­kas­fa­lon. A dula­ko­dás­nak a segély­ki­ál­tás­ra a szo­bá­ba érke­ző ápo­lók vetet­tek véget.

A lég- és vér­mel­let okozó tüdő­sé­rü­lés köz­vet­len élet­ve­széllyel járt, amely az ide­jé­ben alkal­ma­zott műté­ti beavat­ko­zás nél­kül nagy való­szí­nű­ség­gel a sér­tett halá­lá­hoz veze­tett volna.

A Heves Megyei Főügyész­ség az ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel meg­vá­dolt fér­fi­val szem­ben fegy­ház­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt az Egri Tör­vény­szék­hez benyúj­tott vádiratában.