Főoldal » Hírek » Az állampolgári bejelentés alapján elfogott, embercsempészéssel gyanúsított férfi letartóztatásáról- a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye-fotókkal

A Vas Megyei Főügyész­ség ügye­le­tes ügyé­sze vasár­nap indít­vá­nyoz­ta annak a szerb fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akit a sár­vá­ri rend­őr­jár­őrök Vas megyé­ben, Gérce köz­ség köze­lé­ben 2020. decem­ber 18-án az M84-es főúton értek tet­ten, miköz­ben össze­sen tizen­négy – szír és iraki mig­ránst akart ille­gá­li­san Auszt­ri­á­ba juttatni.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi az álta­la veze­tett kis­te­her­au­tó­ba a tizen­négy mig­ránst, a román-magyar határ magyar olda­lán vette fel azért, hogy az érvé­nyes tar­tóz­ko­dá­si enge­déllyel nem ren­del­ke­ző, okmá­nyok nél­kü­li kül­föl­di állam­pol­gá­ro­kat Magyar­or­szá­gon keresz­tül szál­lít­sa, és őket ille­gá­li­san Auszt­ri­á­ba juttassa.

Az M84-es főúton a kis­te­her­au­tó­ból kiszál­ló mig­rán­so­kat ész­le­lő magyar férfi tett beje­len­tést a 112-re arról, hogy egy német rend­szá­mú dobo­zos fur­gon­ból töb­ben kiszáll­tak és gya­lo­go­san Gérce fele indultak.

A sár­vá­ri rend­őrök az állam­pol­gá­ri beje­len­tés alap­ján a Gérce köze­lé­ben defek­tet kapott kis­te­her­au­tó veze­tő­jét 2020. decem­ber 18-án a dél­utá­ni órák­ban a tizen­négy mig­ráns­sal együtt elfogták.

A gya­nú­sí­tot­tat a rend­őrök őri­zet­be vet­ték, a mig­rán­so­kat ide­gen­ren­dé­sze­ti eljá­rás alá vonták.

Az ügye­le­tes ügyész az eljá­rás meg­hi­ú­sí­tá­sa, a szö­kés és elrej­tő­zés, vala­mint a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek veszé­lye miatt indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­nak elrendelését.

A Szom­bat­he­lyi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja a mai napon elren­del­te egy hónap­ra a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát az ügyé­szi indít­vánnyal egyezően.