Főoldal » Hírek » 74 évesen szabadulhat a dabasi gyilkosság elkövetője - a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pest Megyei Főügyész­ség 2019 tava­szán emelt vádat egy közép­ko­rú férfi ellen, aki 2018. már­ci­us ele­jén bement egy Daba­son lakó 70 éves nő isme­rő­se házá­ba azért, hogy tőle pénzt sze­rez­zen. A sér­tet­tet ütle­gel­ni kezd­te, majd a súlyo­san sérült és föld­re került nőt össze­kö­töz­te, ezután a lakás­ban fel­ku­tat­ta a sér­tett 1.695.000.-Ft-ját, amellyel a hely­szín­ről távo­zott. Az idős, önmen­tés­re kép­te­len nő a pad­lón fekve elhunyt, holt­tes­tét más­nap talál­ták meg rokonai.

A Buda­pest Kör­nyé­ki Tör­vény­szék a 2018 már­ci­u­sá­ban letar­tóz­ta­tott elkö­ve­tőt 2020. janu­ár 17-én kihir­de­tett első­fo­kú íté­le­té­ben bűnös­nek mond­ta ki nye­re­ség­vágy­ból, külö­nös kegyet­len­ség­gel és a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­ben, ame­lyért őt fegy­ház­ban vég­re­haj­tan­dó, élet­fogy­tig tartó sza­bad­ság­vesz­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés­re ítél­te azzal, hogy a sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés­ből leg­ko­ráb­ban 30 év eltel­té­vel – ami­kor a vád­lott 74 éves lesz – bocsát­ha­tó fel­té­te­les szabadságra.

A Fővá­ro­si Íté­lő­táb­la 2020. decem­ber 10-én hozott jog­erős másod­fo­kú íté­le­té­vel a Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­val egyet­ért­ve a ter­helt­re kisza­bott élet­fogy­tig tartó sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tést hely­ben hagyta.

A bűn­ügy­ben koráb­ban kiadott ügyész­sé­gi köz­le­mé­nyek itt olvas­ha­tó­ak: www.ugyeszseg.hu/halalra-verte-es-kirabolta-az-idos-asszonyt-dabason/