Főoldal » Hírek » Végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a megszületett csecsemőjét egy patak partján magára hagyó nővel szemben

A Pest Megyei Főügyész­ség 2020. szep­tem­be­ré­ben emelt vádat egy, az elkö­ve­tés­kor 28 éves nővel szem­ben, aki tit­kolt ter­hes­sé­ge után 2019. ápri­li­sá­ban, kora dél­után Gödöl­lő bel­te­rü­le­tén egy növé­nyek­kel benőtt patak part­ján élet­ké­pes fiú gyer­mek­nek adott éle­tet, majd a hely­szí­nen ellá­tat­la­nul sor­sá­ra hagy­ta. A cse­cse­mőt, mint­egy fél óra eltel­té­vel egy arra sétá­ló járó­ke­lő és egy köze­li ingat­lan tulaj­do­no­sa vette észre. A hely­szín­re hívott men­tők a kihű­lő fél­ben lévő, kora­szü­lött gyer­me­ket kór­ház­ba szál­lí­tot­ták, aki a gon­dos orvo­si ellá­tás követ­kez­té­ben élet­ben maradt.

A Buda­pest Kör­nyé­ki Tör­vény­szék 2020. októ­be­ré­ben kihir­de­tett íté­le­té­vel a fia­tal nőt bűnös­nek mond­ta ki tizen­ne­gye­dik élet­évét be nem töl­tött sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­ben, ame­lyért őt 2 év, vég­re­haj­tá­sá­ban 5 évi pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön foko­za­tú sza­bad­ság­vesz­tés­re ítél­te, egy­ben szü­lői fel­ügye­le­ti jogát megszüntette.

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kú íté­let ellen beje­len­tett ügyé­szi fel­leb­be­zés­hez csat­la­koz­va, a napok­ban benyúj­tott indít­vá­nyá­val kez­de­mé­nyez­te, hogy a Fővá­ro­si Íté­lő­táb­la az elkö­ve­tőt súlyo­sí­tá­sul ítél­je fel­emelt tar­ta­mú, vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés­re, vala­mint mel­lék­bün­te­té­sül tilt­sa el a köz­ügyek gya­kor­lá­sá­tól is.

A bűn­ügy­ben koráb­ban kiadott ügyész­sé­gi köz­le­mény itt olvas­ha­tó: www.ugyeszseg.hu/az-utcan-szulte-me-gyermeket-es-sorsara-hagyta-a-pest-megyei-fougyeszseg-vadat-emelt-a-no-ellen