Főoldal » Hírek » A letartóztatásban lévő garázda férfi elleni vádemelésről- a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szom­bat­he­lyi Járá­si Ügyész­ség vagyon elle­ni bűn­cse­lek­mé­nyek mel­lett garáz­da­ság, könnyű testi sér­tés és becsü­let­sér­tés vét­sé­ge vala­mint súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki várat­la­nul és indo­ko­lat­la­nul támadt rá három, álta­la koráb­ban nem ismert sér­tett­re 2020 júni­u­sá­ban Szombathelyen.

A vád­irat sze­rint a vád­lott az egyik sér­tett elé lépett és ráki­ál­tott, hogy nyis­sa ki a szá­ját, majd arcon ütöt­te, és a bal csuk­ló­já­nál fogva a föld­re rán­tot­ta egy par­ko­ló­ban. A sér­tett segít­sé­gért kiál­tott, mire a vád­lott ismét meg­ütöt­te, majd elfu­tott a helyszínről.

A sér­tett könnyű sérü­lé­se­ket szen­ve­dett a táma­dás következtében.

Tíz nap múlva a vád­lott a jár­dán kerék­pá­ro­zott nagy sebes­ség­gel, ami­kor össze­ta­lál­ko­zott a máso­dik sér­tet­tel, aki tolta a tizen­öt hóna­pos gyer­me­két egy baba­ko­csi­ban. A vád­lott ráki­a­bált a sér­tett­re, hogy el fogja ütni, majd ami­kor mellé ért, fejbe rúgta őt.

A sér­tett könnyű sérü­lést szen­ve­dett, azon­ban az arcát ért rúgás alkal­mas volt arra, hogy súlyo­sabb, nyolc napon túl gyó­gyu­ló sérü­lést okozzon.

Még ugyan­ezen a napon a vád­lott ráki­a­bált a har­ma­dik sér­tett­re, aki más­fél éves gyer­me­ké­vel egy köz­té­ri szö­kő­kút­nál ját­szott. A sér­tett meg­ijedt a vád­lot­tól, aki azt köve­tel­te, hogy vegye le a gyer­me­ket a szö­kő­kút pere­mé­ről, ezért fel akar­ta hívni a rend­őr­sé­get, hogy segít­sé­get kér­jen, mire a vád­lott leköp­te őt.

A Szom­bat­he­lyi Járá­si Ügyész­ség vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szemben.