Főoldal » Hírek » 80 évesen garázdálkodott - vádemelés - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi  Járá­si Ügyész­ség a többi között súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat egy idős férfi ellen, aki köz­le­ke­dé­si vitá­ját akar­ta leren­dez­ni egy kalapáccsal.

A 80 éves férfi 2020 augusz­tu­sá­ban falu­já­ban szó­vál­tás­ba keve­re­dett a rokon­lá­to­ga­tás­ra haza­ér­ke­ző sértettel.

Az idős férfi azt kérte szá­mon a sér­tett nőn, hogy gép­ko­csi­já­val rosszul par­kolt és mel­let­te nem tud elhaladni.

A vád­lott annak elle­né­re kez­de­mé­nye­zett vesze­ke­dést a sér­tet­tel, hogy a sér­tett jár­mű­ve sza­bá­lyo­san, for­gal­mi aka­dályt nem képez­ve állt az úton.

A férfi a vita során han­go­san szi­dal­maz­ta a nőt, majd a nála lévő kala­páccsal a sér­tett feje felé ütött, miköz­ben indu­la­to­san kia­bál­ta, hogy szét­ve­ri a fejét.

A nőnek sike­rült az ütést elhá­rí­ta­nia, azon­ban a férfi ezt köve­tő­en meg­mar­kol­ta, meg­szo­rí­tot­ta a sér­tett csuklóját.

A nő, tart­va attól, hogy az idős férfi tovább támad, ezért közöl­te vele, hogy rend­őrt hív. Ekkor a vád­lott egy alka­lom­mal a kala­páccsal ráütött a sér­tett gép­jár­mű­vé­re, majd a hely­színt elhagy­ta. A sér­tett 8 napon belül gyó­gyu­ló sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, azon­ban az elkö­ve­tés esz­kö­ze, a kala­pács, alkal­mas volt arra, hogy súlyo­sabb sérü­lést is okoz­zon a sér­tett­nek, így a férfi cse­lek­mé­nye a súlyos testi sér­tés bűn­tett kísér­le­té­nek, vala­mint a fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­té­nek meg­ál­la­pí­tá­sá­ra alkalmas.