Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a lopás elkövetésével gyanúsított román állampolgárok - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kör­men­di Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta annak a két fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akik a gyanú sze­rint ked­den haj­nal­ban betör­tek egy műsza­ki áru­ház­ba Kör­men­den, ahon­nan 26 darab mobil­te­le­font lop­tak el 2,2 mil­lió forin­tot meg­ha­la­dó értékben.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tot­tak befe­szí­tet­ték egy fém­esz­köz­zel az áru­ház bejá­ra­ti ajta­ját, majd az egyik gya­nú­sí­tott befu­tott az üzlet­be, ahol leté­pett 24 darab mobil­te­le­font a riasz­tó­val ellá­tott veze­té­ké­ről a bejá­rat­tól 10 méter­re elhe­lye­zett áru­pult­ból, majd a lopott hol­mit a nála lévő sport­tás­ká­ba rakta.

Társa ugyan­csak bement az üzlet­be, ahon­nan elvitt két mobil­te­le­font a bejá­rat mel­let­ti pénztárpultról.

A gya­nú­sí­tot­ta­kat az elkö­ve­tés után hét és fél órá­val fog­ták el egy Kör­mend­től 565 km-re, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyé­ben, a magyar-román határ köze­lé­ben talál­ha­tó településen.

A gép­ko­csi átvizs­gá­lá­sa során a máté­szal­kai rend­őrök meg­ta­lál­ták a rész­ben a hátsó ülés kár­pit­ja alá rej­tett lopott készülékeket.

A Szom­bat­he­lyi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja csü­tör­tö­kön az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en, a szö­kés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­se és a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt egy hónap idő­tar­tam­ra elren­del­te mind­két gya­nú­sí­tott letartóztatását.

A fotók az elkö­ve­tés hely­szí­nén és a gép­ko­csi szem­lé­jén készültek.