Főoldal » Hírek » Letartóztatásban maradhat az erőszakos bűncselekménnyel gyanúsított férfi - a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sa meg­hosszab­bí­tá­sát, aki 2019 és 2020-ban egy­ko­ri élet­tár­sa és továb­bi két sér­tett sérel­mé­re erő­sza­kos jel­le­gű bűn­cse­lek­mé­nye­ket köve­tett el.

A nyo­mo­zás ada­tai sze­rint a férfi egy­ko­ri élet­tár­sát több­ször bán­tal­maz­ta, a haját meg­tép­te, fel­po­foz­ta, vala­mint a sarok­ba térdeltette.

A gya­nú­sí­tott 2020. júli­us 30-át köve­tő­en több mint száz fenye­ge­tő és zak­la­tó üze­ne­tet kül­dött a nőnek. 2020. júli­us 31-én egy kés­sel a kezé­ben jelent meg a sér­tett laká­sá­nál, ahol a bejá­ra­ti ajtót rug­dos­ta, az abla­ko­kat dobál­ta és fenye­ge­tő kife­je­zé­se­ket hasz­nált. 2020. szep­tem­ber 7-én egy szé­kes­fe­hér­vá­ri park­ban szó­vál­tást köve­tő­en bán­tal­ma­zott egy fér­fit, több­ször ököl­lel arcon ütöt­te, amely miatt a férfi orr­csont­tö­rést szenvedett.

A gya­nú­sí­tott 2020. novem­ber 26-án a vele együtt élő 15 éves kis­ko­rú sér­tet­tet ököl­lel több­ször arcon ütöt­te és a harci kutyá­já­nak a ráuszí­tá­sá­val fenye­get­te, a lakás­ból nem enged­te távoz­ni a kéré­se elle­né­re sem. A sér­tett úgy pró­bált a lakás­ból kime­ne­kül­ni, hogy arra kérte a fér­fit men­je­nek a dohány­bolt­ba vásá­rol­ni, majd miu­tán elhagy­ták a lakást, a férfi az utcán a kis­ko­rú bán­tal­ma­zá­sát tovább foly­tat­ta. A sér­tett egy üzlet­be mene­kült be, ahol az ott dol­go­zók a védel­mé­re kel­tek. A férfi ezt köve­tő­en a harci kutyá­já­val vissza­tért az üzlet­hez, ahol a kutyát a dol­go­zók­ra uszí­tot­ta, akik az üzlet­be menekültek.

A férfi maga­tar­tá­sa alkal­mas volt arra, hogy az azt ész­le­lők­ben meg­bot­rán­ko­zást, ria­dal­mat, vala­mint a meg­fe­nye­ge­tet­tek­ben komoly félel­met keltsen.

A gya­nú­sí­tott 2020. novem­ber 26-át meg­elő­ző­en kábí­tó­szert fogyasztott.

A gya­nú­sí­tott több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű, a cse­lek­mé­nye­ket az elle­ne szin­tén erő­sza­kos bűn­cse­lek­mé­nyek miatt folya­mat­ban lévő bün­te­tő­el­já­rá­sok hatá­lya alatt állva követ­te el, így vonat­ko­zá­sá­ban a bűn­is­mét­lés veszé­lye fenn­áll. Meg­ala­po­zot­tan fel­te­he­tő továb­bá, hogy a gya­nú­sí­tott sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén a bizo­nyí­tást veszé­lyez­tet­né, a bün­te­tő­el­já­rás­ban részt­ve­vő vagy más sze­mélyt meg­fé­lem­lí­te­ne, jog­el­le­ne­sen befolyásolna.

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járás­bí­ró­ság a ter­helt letar­tóz­ta­tá­sát az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en 2021. júni­us 27-éig meg­hosszab­bí­tot­ta, a dön­tés nem végleges.