Főoldal » Hírek » Tört-zúzott a szakítás után - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sop­ro­ni Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 47 éves nő ellen, aki a vád sze­rint sza­kí­tás után meg­ron­gál­ta volt barát­ja dolgait. 

A Sop­ro­ni Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a vád­lott nem bírta fel­dol­goz­ni, hogy barát­ja sza­kí­tott vele. Ezért 2019 júli­u­sá­ban, az esti órák­ban bement a sér­tett sop­ro­ni házá­ba és ott dühé­ben törni-zúzni kez­dett. A nő szét­vag­dos­ta a férfi nad­rág­ja­it, póló­it, cipő­it, össze­tört egy fel­mo­só­vöd­röt, egy műanyag íjat és a hoz­zá­tar­to­zó nyíl­vessző­ket, poha­ra­kat, vala­mint egy antik amfo­rát is. A nő dühé­ben kiön­töt­te a férfi tus­für­dő­it, köl­ni­je­it, vala­mint a sző­nye­get is leön­töt­te vörös­bor­ral és ketchup­pal. Ezután magá­hoz vette a férfi lap­top­ját és távo­zott a lakásból.

Még aznap este egy­szer vissza­tért a ház­hoz, ekkor azon­ban már szem­be talál­ko­zott a sér­tet­tel, akit ököl­lel arcon is ütött, majd, mikor a férfi kirak­ta a ház­ból úgy meg­rug­dos­ta a bejá­ra­ti ajtót, hogy annak üvege kitört.

A ter­helt a ron­gá­lás­sal több mint 150 000,- Ft, a lopás­sal 75 000,- Ft kárt, vala­mint az ütés­sel a sér­tett­nek nyolc napon belül gyó­gyu­ló sérü­lést okozott.

A ter­helt ellen az ügyész­ség lopás, ron­gá­lás és könnyű testi sér­tés miatt emelt vádat, vele szem­ben – a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra figye­lem­mel - három év sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés is kiszabható.

Az eljá­rást a Sop­ro­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság mun­ka­tár­sai foly­tat­ták le, érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Sop­ro­ni Járás­bí­ró­ság fog hozni az ügyben.