Főoldal » Hírek » Bíróság előtt a rendőrre támadó focidrukker - a Központi Nyomozó Ügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt állít ma bíró­ság elé egy bor­so­di fér­fit.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint 2021. május 9-én 21 óra után Mis­kol­con a helyi lab­da­rú­gó­csa­pat mér­kő­zé­sét köve­tő­en a szur­ko­lók egy része nem­tet­szé­sét kíván­ta kife­jez­ni a csa­pat tel­je­sít­mé­nye miatt. Ennek során elin­dul­tak a sta­di­on irá­nyá­ba, amelyre tekin­tet­tel a biz­to­sí­tá­si fel­ada­to­kat ellá­tó rend­őrök egy­so­ros vonal­ba fel­áll­tak a sta­di­on bejá­ra­ta köré.

A szur­ko­lók egy kisebb cso­port­ja, amikor elér­te a rend­őrök sor­fa­lát, kia­bál­ni és szit­ko­zód­ni kez­dett, páran sör­rel teli, műanyag poha­ra­kat kezdtek dobál­ni a rend­őrök irá­nyá­ba. Az eset­le­ges nagyobb rendbon­tás meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben a rend­őrök elöl­já­rói uta­sí­tás­ra kiemelték a „hang­adókat” a tömeg­ből, és intéz­ke­dést kez­de­mé­nyez­tek velük szemben.

Egy rend­őr őrmes­ter az egyik rend­bon­tó felé indult, aki meg­pró­bált elfut­ni, eköz­ben azon­ban elesett. Ekkor a rend­őr a szur­ko­ló­val szem­ben azon­nal meg­kezd­te az intéz­ke­dést, mellé tér­delt és a föl­dön fekvő szur­ko­lót megbilincselte.

Ezt ész­lel­te egy 35 éves ittas férfi és azért, hogy a rend­őri intéz­ke­dést meg­aka­dá­lyoz­za, oda­fu­tott, majd a tér­dé­vel meg­rúg­ta a rend­őr őrmes­ter fejé­nek bal olda­lát, a le kör­nyé­kén. A rend­őr a rúgás követ­kez­té­ben nyolc napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szenvedett.

A nyo­mo­zó ügyész­ség elren­del­te az elkö­ve­tő őri­ze­tét és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki. A bün­te­tő­el­já­rá­si tör­vény eljá­rás­gyor­sí­tó intéz­ke­dé­se­it alkal­maz­va az ügyész­ség a fér­fit a mai napon a Mis­kol­ci Járás­bí­ró­ság elé állítja.

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség a bün­tet­len, ren­de­zett csa­lá­di körül­mé­nyek­kel ren­del­ke­ző ter­helt­tel szem­ben vég­re­haj­tá­sá­ban fel­füg­gesz­tett bör­tönbün­te­tés­re és a sport­ren­dez­vé­nyek láto­ga­tá­sá­tól való eltil­tás kisza­bá­sá­ra tesz indítványt.