Főoldal » Hírek » Bódult állapotban vezetett a díler - vádemelés - FOTÓKKAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint a 40 éves férfi 2019 őszén jár­mű­ve­ze­tés­től eltil­tás hatá­lya alatt, több fajta kábí­tó­szer befo­lyá­sa alatt veze­tett. Pár hónap­pal később, egy újabb rend­őri intéz­ke­dés során pedig jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert talál­tak az autójában.

A vád­irat sze­rint a vád­lot­tat - egy 40 éves fér­fit - a bíró­ság a 2018 novem­be­ré­ben, bódult álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­ge miatt pénz­bün­te­tés­re ítél­te, és 1 év 6 hónap­ra eltil­tot­ta a köz­úti járművezetéstől.

A vád­lott az eltil­tás elle­né­re, 2019. szep­tem­ber 22-én késő este a III. kerü­let, Bat­thyá­ny út és Pün­kösd­für­dő utca keresz­te­ző­dé­sé­ben gép­ko­csit veze­tett, még­pe­dig úgy, hogy a veze­té­si képes­ség­re hát­rá­nyo­san ható sze­rek befo­lyá­sa alatt állt. A vád­lott ugyan­is előt­te koka­int, mari­hua­nát, exta­syt és amfe­ta­mint fogyasztott.

A vád­lot­tal szem­ben rend­őri intéz­ke­dés­re került sor, amely­nek során a gép­jár­mű kesz­tyű­tar­tó­já­ban, vala­mint a háti­zsák­já­ban cse­kély mennyi­sé­gű mari­hu­á­nát találtak.

A vád­lott továb­bá a vád­irat sze­rint, a 2020. janu­ár 29. nap­ján tör­tént elfo­gá­sát meg­elő­ző­en, külön­bö­ző kábí­tó­sze­rek­kel kereskedett.

A vád­lott 2020. janu­ár 29. nap­ján gép­ko­csi­val a X. kerü­let, Nép­li­get­nél vára­ko­zott, ami­kor őt a rend­őrök intéz­ke­dés alá von­ták. A rend­őrök a gép­ko­csi­ban, az első­se­gély doboz­ban, illet­ve egy sport­tás­ká­ban össze­sen csak­nem 150 gramm mari­hu­á­nát, továb­bá több mint 50 gramm amfe­ta­mint, vala­mint egy műanyag doboz­ban kábí­tó­szer por­ci­ó­zá­sá­hoz szük­sé­ges esz­kö­zö­ket talál­tak, amit – a sport­tás­ká­ban lévő 57.000 forint kész­pénz­zel együtt – lefoglaltak.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a 40 éves fér­fit bódult álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­gé­vel, vala­mint jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát, vala­mint közügyektől-, illet­ve jár­mű­ve­ze­tés­től eltil­tást indít­vá­nyo­zott a vádiratban.

A fotó­kat a rend­őr­ség az intéz­ke­dés­kor készítette.