Főoldal » Hírek » Egy telekvita miatt acélpálcával sújtott le a szomszédjára a feldühödött vádlott - VIDEÓVAL - a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az Egri Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a helyi fér­fi­val szem­ben, aki egy a szom­széd­já­val kiala­kult, tett­le­ges­sé­gig faju­ló telek­vi­ta végé­re egy acél­rúd­dal tett végül pontot.

A vád­lott és a sér­tett között már koráb­ban is vol­tak nézet­el­té­ré­sek, melyek az ingat­lan­tu­laj­do­nu­kat elvá­lasz­tó telek­ha­tár miatt ala­kul­tak ki. Mind­ezek nyo­mán a sér­tett egy idő után úgy dön­tött, hogy a két ingat­lant elvá­lasz­tó, 2,5 méter magas kerí­tés­re egy figye­lem­fel­hí­vó papír­da­ra­bot ragaszt ki az aláb­bi szö­veg­gel: „vedd észre nem vagy hon­fog­la­ló tatár, a kerí­tés nem jel­kép, az a telekhatár”.

2021. már­ci­us 8-án, dél­után a vád­lott ész­re­vet­te a neki szánt üze­ne­tet, melyet egy kb. 150 cm hosszú, kam­pós végű acél­pál­cá­val távo­lí­tott el a kerí­tés felé eső részé­ről. Az ebből adódó hang­ha­tá­sok­ra fel­fi­gyelt a sér­tett, aki egy lét­rá­ra fel­mász­va átszólt a kerí­tés túl­ol­da­lán ügy­kö­dő vád­lott­nak, melyet rövid időn belül ismét heves vita követett.

Az ennek során egyre indu­la­to­sab­bá váló vád­lott a nála lévő esz­köz­zel köze­pes erő­vel több­ször a sér­tett keze felé ütött, melyek közül kettő elér­te a cél­zott test­részt. Az utol­só ütés során a sér­tett­nek sike­rült meg­fog­nia a kam­pós végű pál­cát, azon­ban a vád­lott egy hatá­ro­zott moz­du­lat­tal kihúz­ta azt a kezéből.

A vita során a bán­tal­ma­zott férfi nyolc napon belül gyó­gyu­ló, könnyű kéz­sé­rü­lé­se­ket szen­ve­dett, azon­ban a táma­dott test­tá­jék­ra és az elkö­ve­tés esz­kö­zé­re figye­lem­mel fenn­állt a súlyo­sabb, akár nyolc napon túli csont­tö­rés­sel járó sérü­lés reá­lis lehetősége.

Az Egri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­ban arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel - bün­te­tő­vég­zé­sé­ben - pénz­bün­te­tést szab­jon ki az agresszív fér­fi­val szem­ben, továb­bá koboz­za el a cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­hez hasz­nált eszközt.

A sér­tett által rög­zí­tett fel­vé­tel itt látható: