Főoldal » Hírek » Drága kölcsönök voltak – vádemelés - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a kecs­ke­mé­ti fér­fi­val szem­ben, aki két köl­csön­ügy­let kap­csán 2 mil­lió forint érté­kű hamis valu­tát adott át biz­to­sí­ték­ként hitelezőinek.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2018. augusz­tu­sá­ban fel­ke­res­te isme­rő­sét, hogy adjon neki köl­csön egy­mil­lió forin­tot. Kéré­sé­vel egy­ide­jű­leg a sér­tett­nek fel­aján­lot­ta, hogy 4.000 eurót ad át neki, arra az eset­re, ha két héten belül a kapott össze­get nem térí­te­né vissza. A sér­tett elfo­gad­ta az aján­la­tot, és a fér­fi­nak Hód­me­ző­vá­sár­he­lyen oda­ad­ta a kért össze­get, s cse­ré­be tőle elfo­gad­ta a biz­to­sí­ték­ként fel­aján­lott valutát.

Egy hét eltel­té­vel a vád­lott ismét köl­csö­nért for­dult a sér­tett­hez, aki ekkor egy barát­já­hoz irá­nyí­tot­ta tovább a fér­fit. A vád­lott tőle ugyan­ilyen fel­té­te­lek mel­lett 500.000 forin­tot kért és kapott köl­csön, és részé­re 2.000 euró biz­to­sí­té­kot adott át.

A való­ság­ban a sér­tet­tek­nek 50 eurós cím­le­tek­ben átadott, így a vád­lott által for­ga­lom­ba hozott bank­je­gyek mind­egyi­ke hamis volt. A 120 darab bank­jegy több mint fele azo­nos sor­szá­mú volt, a hami­sí­tás minő­sé­ge foly­tán azon­ban azok a sér­tet­tek meg­té­vesz­té­sé­re alkal­ma­sak voltak.

A vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett pénz­ha­mi­sí­tás bűn­tet­té­vel vádol­ja. Bűnös­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.