Főoldal » Hírek » A tíz évvel ezelőtti máriapócsi emberölés elkövetőjének letartóztatását indítványozza az ügyészség - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­za annak a fér­fi­nak, aki a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2010-ben Mária­pó­cson meg­ölt egy idős férfit.

2010 szep­tem­be­ré­ben Mária­pó­cson a csa­lá­di házá­ban hol­tan talál­tak a roko­nai egy idős fér­fit. A rend­őr­ség ember­ölés bűn­tet­te miatt indí­tott szé­les­kö­rű nyo­mo­zást, azon­ban ez nem járt ered­ménnyel, mert az elkö­ve­tő kilé­tét nem sike­rült meg­ál­la­pí­ta­ni, ezért két év eltel­té­vel a nyo­mo­zást fel kel­lett füg­gesz­te­ni. 2020 augusz­tu­sá­ban a Készen­lé­ti Rend­őr­ség Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda magá­hoz vonta az ügyet, és elren­del­te az eljá­rás foly­ta­tá­sát, mert új bizo­nyí­ték merült fel, amit koráb­ban még nem vizs­gál­tak meg. Az újabb szak­ér­tői vizs­gá­lat alap­ján meg­ala­po­zot­tá vált a gyanú, hogy az ember­ölést a jelen­leg is erő­sza­kos bűn­cse­lek­mé­nyek miatt fegy­ház­bün­te­té­sét töltő sze­mély követ­te el, ezért őt a rend­őr­ség 2021 feb­ru­ár­já­ban gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki.

A gya­nú­sí­tott egyéb­ként tagad­ja a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét, azon­ban a véde­ke­zé­sét több bizo­nyí­ték is cáfol­ja, illet­ve jelen­leg is foly­nak olyan nyo­mo­za­ti cse­lek­mé­nyek, ame­lyek alá­tá­maszt­hat­ják még job­ban a bűnösségét.

A férfi 2021. május 28-án sza­ba­dul­na a fegy­ház­ból, azon­ban az ügyész­ség sze­rint fenn­áll a veszé­lye, hogy meg­szök­ne, elrej­tőz­ne a ható­ság elől, ezért indo­kolt őt egy hónap­ra letartóztatni.