Főoldal » Hírek » Nem szabadulhat a letartóztatásból a kiskorú lánnyal erőszakoskodó férfi - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­nak meg­fe­le­lő­en a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la hely­ben­hagy­ta a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék letar­tóz­ta­tást fenn­tar­tó hatá­ro­za­tát annak a Bács-Kiskun megyé­ben élő elkö­ve­tő­nek az ügyé­ben, aki­vel szem­ben a Bács-Kiskun Megyei Főügyész­ség egy 10 éves lány sérel­mé­re elkö­ve­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt emelt vádat.

A 60 éves férfi ellen azért indult bün­te­tő­el­já­rás, mert fiá­nak kis­ko­rú, nevelt lányá­val fizi­kai erő­fö­lé­nyét kihasz­nál­va, erő­szak alkal­ma­zá­sá­val sze­xu­á­lis cse­lek­ményt végzett.

A vád­eme­lést köve­tő­en a tör­vény­szék fenn­tar­tot­ta a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sát, aki ez ellen fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A Sze­ge­di Íté­lő­táb­la oszt­va a fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség indít­vá­nyát a beje­len­tett fel­leb­be­zést nem ítél­te ala­pos­nak. Miu­tán a vád sze­rin­ti bűn­cse­lek­mény ese­tén a tör­vény 5 évtől 20 évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés kisza­bá­sát teszi lehe­tő­vé, ezért a ter­helt­tel szem­ben a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye vál­to­zat­la­nul fenn­áll, melyet a sze­mé­lyi körül­mé­nyei sem ellensúlyoznak.

A vád­lott bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­ge tár­gyá­ban a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék foly­tat­ja a bizo­nyí­tá­si eljárást.