Főoldal » Hírek » Szőlőkaróval kergette haragosát a vádlott- a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te és fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te miatt emelt vádat a Tapol­cai Járá­si Ügyész­ség egy 33 éves férfi ellen, aki szó­vál­tá­su­kat köve­tő­en sző­lő­ka­ró­val támadt hara­go­sá­ra az egyik Tapol­ca kör­nyé­ki faluban.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tő 2020. május ele­jén a lakó­he­lyé­nek köze­lé­ben lévő bolt­ban volt vásá­rol­ni, és a bolt­ból kife­lé tar­tott, ami­kor a sér­tett a busz­meg­ál­ló­ból bántó meg­jegy­zé­se­ket tett rá. A két férfi között emi­att szó­vál­tás, majd dula­ko­dás támadt, mely­nek során a vád­lott ököl­lel elta­lál­ta a sér­tett fejét.

Mind­ez azon­ban nem volt elég, mert az elkö­ve­tő a háza előtt össze­ra­kott sző­lő­ka­rók­ból kivett egy 150 cm hosszú­sá­gú dara­bot, s azzal támadt a sér­tett­re. A sér­tett pró­bált elmoz­dul­ni, azon­ban az első ütés így is a lábát érte. A vád­lott ezt köve­tő­en két kéz­zel, fej­ma­gas­ság­ból ütött a karó­val, ám a sér­tett a kezé­vel véde­ke­zett, így az ütés az alkar­ját érte, majd a karó a mell­ka­sá­nak csúszott.

Az elkö­ve­tő végül a karó hegyes felét a sér­tett felé tart­va ker­get­te hara­go­sát, miköz­ben szúró moz­du­la­to­kat is tett az irá­nyá­ba. A sér­tett mind­eköz­ben hát­rált előle, s így sike­rült a szú­rá­sok elől kitérnie.

A táma­dás­nak végül egy, az élel­mi­szer­bolt­ból kilé­pő férfi vetett véget azzal, hogy fel­szó­lí­tot­ta az elkö­ve­tőt, hagy­jon fel a sér­tett bántalmazásával.

A sér­tett a halán­té­kán nyolc napon belül gyó­gyu­ló hám­sé­rü­lést szen­ve­dett, azon­ban a táma­dott test­tá­jék és az elkö­ve­tés esz­kö­ze miatt táma­dó­já­nak cse­lek­mé­nye ennél súlyo­sabb sérü­lés oko­zá­sá­ra is alkal­mas volt, amely csak azért nem követ­ke­zett be, mert a sér­tett véde­ke­zett, illet­ve kitért a szú­rá­sok elől.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lát és abban fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta az elkö­ve­tő­vel szemben.