Főoldal » Hírek » Idős embert késelt halálra – letartóztatási indítvány rendőrségi videóval - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pest Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki egy idős­ko­rú isme­rő­sét késel­te halálra.

Az eddig ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint a het­ven év felet­ti sér­tett még év ele­jén vásá­rolt egy házat Mono­ron. Az ingat­lant fel akar­ta újí­ta­ni, ezért elad­ta belő­le a régi búto­ro­kat, ami­nek egy részét az elkö­ve­tő édes­any­ja vásá­rolt meg. A bútor­ügy­let kap­csán ismer­ke­dett meg az elkö­ve­tő a sértettel.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2021. május 29-én dél körül az elkö­ve­tő meg­je­lent a sér­tett­nél és elvitt egy koráb­ban már meg­vett, de még el nem szál­lí­tott bútort. Ezt köve­tő­en az elkö­ve­tő dél­után ismét meg­je­lent a sér­tett­nél és bement a házá­ba. Ott magá­hoz vett egy még pon­to­san be nem azo­no­sí­tott szúró-vágó esz­közt, majd azzal több mint húsz alka­lom­mal meg­vág­ta illet­ve meg­szúr­ta a sér­tett felső tes­tét és arcát.

A nya­kon ejtett vágás és az elszen­ve­dett sérü­lé­sek követ­kez­té­ben a sér­tett a hely­szí­nen elhunyt. 

Az elkö­ve­tő ezután a hely­szín­ről a sér­tett gép­ko­csi­já­val elme­ne­kült, amit később Mono­ri­er­dő­ben hagyott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pár napon belül fel­de­rí­tet­te, elfog­ta és külö­nös kegyet­len­ség­gel vala­mint a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan alkal­mas sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a férfit.

A Pest Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát szö­ké­sé­nek, a bizo­nyí­tá­si eljá­rás meg­ne­he­zí­té­sé­nek és a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt.

Az elkö­ve­tő elfo­gá­sá­ról készült videó itt tekint­he­tő meg: