Főoldal » Hírek » Fenyegetőzött és ütött, mert úgy gondolta, hogy átverték a dohányboltban - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ren­csi Járá­si Ügyész­ség önbí­rás­ko­dás bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt vádat emelt egy 26 éves tak­ta­har­ká­nyi fér­fi­val szem­ben, aki egy dohány­bolt­ban itta­san ordí­to­zott és pénzt követelt.

A vád­irat sze­rint, a vád­lott 2020. decem­ber 25-én dél­ben, itta­san bement egy tak­ta­har­ká­nyi dohány­bolt­ba, ahol sze­szes­italt és üdí­tőt vásá­rolt, majd távo­zott az üzlet­ből. A vád­lott pár perc eltel­té­vel ismét vissza­ment az üzlet­be, ahol újra vásá­rol­ni sze­re­tett volna, de az üzlet­ve­ze­tő erő­sen ittas álla­po­tá­ra tekin­tet­tel távo­zás­ra szó­lí­tot­ta fel, amely­nek a vád­lott ele­get tett.

A férfi azon­ban rövid idő eltel­té­vel ismét vissza­tért, mire az üzlet­ve­ze­tő meg­pró­bál­ta a bejá­ra­ti ajtót bezár­ni előt­te, hogy ne tud­jon belép­ni az üzlet­be. Ekkor a vád­lott a zse­bé­ben lévő pénzt a föld­re szór­ta, és 5.000 forin­tot köve­telt az üzlet­ve­ze­tő­től, mert állí­tá­sa sze­rint ennyi­vel keve­seb­bet adott neki vissza a koráb­bi vásár­lá­sa során. Az üzlet veze­tő­je közöl­te a vád­lot­tal, hogy ő jól adott vissza, mire a vád­lott ordí­toz­ni kez­dett és azzal fenye­get­te meg a sér­tet­tet, hogy meg­ve­ri, amennyi­ben nem adja vissza a pén­zét. A fenye­ge­tő­zés során a vád­lott az üzlet bejá­ra­ti ajta­ját a lábá­val meg­tá­masz­tot­ta azért, hogy azt a sér­tett ne tudja bezár­ni, miköz­ben két alka­lom­mal tenyér­rel mell­ka­son ütöt­te a sértettet.

A sér­tett közöl­te a vád­lot­tal, hogy amennyi­ben nem enge­di el a bejá­ra­ti ajtót, úgy érte­sí­ti a rend­őr­sé­get, ennek hatá­sá­ra a vád­lott végül távo­zott a helyszínről.

A járá­si ügyész­ség a bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban vég­re­haj­tá­sá­ban pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra és párt­fo­gó fel­ügye­let alkal­ma­zá­sá­ra tett indít­ványt az Sze­ren­csi Járásbíróságnak.