Főoldal » Hírek » Gyermekprostitúció kihasználása miatt áll bíróság elé a 42 éves férfi - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Bíró­ság elé áll az a 42 éves férfi, aki az inter­ne­ten „ren­delt” kis­ko­rú fiút sze­xu­á­lis cselekményre

A Győri Járá­si Ügyész­ség fel­jegy­zé­se sze­rint a 42 éves férfi idén tavasszal egy önmeg­sem­mi­sí­tő üze­net­kül­dő inter­ne­tes alkal­ma­zá­son regiszt­rált, és fel­vet­te a kap­cso­la­tot egy sze­méllyel, aki­ről úgy tudta, hogy kis­ko­rú­a­kat köz­ve­tít sze­xu­á­lis cselekményekre.

A ter­helt az üze­net­vál­tá­sok során egy vékony, 10-11 éves fiút „ren­delt”, és abban is meg­egye­zett, hogy min­den meg­kez­dett három órá­ért 60 000 forin­tot fizet. A szol­gál­ta­tás hely­szí­né­ül egy győri bevá­sár­ló­köz­pont par­ko­ló­já­ban leál­lí­tott lakó­ko­csit jelöl­tek meg. A férfi meg is jelent a meg­be­szélt idő­pont­ban és ki is fize­tett 30.000 forin­tot a jármű mel­lett vára­ko­zó köz­ve­tí­tő­nek, és átvet­te a lakó­ko­csi kul­csa­it. Ezt köve­tő­en azon­ban a közel­ben vára­ko­zó rend­őrök lecsap­tak rá, és elfogták.

A férfi ter­hé­re róha­tó az is, hogy koráb­ban az üze­net­kül­dő alkal­ma­zá­son keresz­tül két alka­lom­mal is 18 éves­nél fia­ta­labb sze­mély­ről kül­dött por­nog­ráf tar­tal­mú felvételt.

A ter­hel­tet az ügyész­ség gyer­mek­pros­ti­tú­ció kihasz­ná­lá­sa bűn­tet­te és gyer­mek­por­nog­rá­fia bűn­tet­te miatt gyor­sí­tott eljá­rás­ban állít­ja bíró­ság elé, vele szem­ben – a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra figye­lem­mel – két évtől tizen­két évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

A nyo­mo­zás során a Készen­lé­ti Rend­őr­ség rend­őrei jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.