Főoldal » Hírek » Előzésből garázdaság - a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 53 éves sal­gó­tar­já­ni férfi ellen, aki egy koc­ká­za­tos elő­zés köz­ben las­sí­tás­ra kény­sze­rí­tett egy autóst, majd meg­áll­tak, és a kiala­kult vita hevé­ben a másik jár­mű­re ütve behor­pasz­tot­ta annak tetőlemezét.

A férfi 2019 októ­be­ré­ben Balas­sa­gyar­mat felől Érsek­vad­kert irá­nyá­ba vezet­te gép­ko­csi­ját, és rövid­del Érsek­vad­kert előtt egy kanyar­ban úgy kez­dett elő­zés­be, hogy a szem­ből érke­ző for­ga­lom miatt be kel­lett vág­nia a meg­elő­zött jármű elé, így a másik veze­tő­nek fékez­nie kellett.

Az elő­zött autós emi­att hang­jel­zést adott és muto­gat­ni kez­dett, mire a vád­lott meg­állt előt­te, kiszállt és kia­bál­va köve­tel­te az ugyan­csak meg­ál­ló sér­tet­től, hogy az húzza le az abla­kot. Eköz­ben rán­gat­ta a kilin­cset, vala­mint ököl­lel ütöt­te az abla­kot és a kocsi tető­le­me­zét, a lemez be is horpadt.

Az autó­ban a ron­gá­lás­sal 58.800 forint kár keletkezett.

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járá­si Ügyész­ség a férfi ellen garáz­da­ság és ron­gá­lás vét­sé­ge miatt emelt vádat, mely­ben pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra, vala­mint arra tett indít­ványt, hogy a vád­lott a jár­mű­ben oko­zott kárt és a közel 50.000 forint bűn­ügyi költ­sé­get is fizes­se meg.

Az ügy­ben a Balas­sa­gyar­ma­ti Járás­bí­ró­ság hoz döntést.