Főoldal » Hírek » Hét évet kapott a kábítószerrel kereskedő soltvadkerti férfi - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség, mint másod­fo­kon eljá­ró ügyész­ség a bün­te­té­se hely­ben­ha­gyá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak az ügyé­ben, aki három külön­bö­ző helyen ter­mesz­tett, majd érté­ke­sí­tett kannabiszt. 

A Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék a közép­ko­rú fér­fit kábítószer-kereskedelem, lőfegy­ver­rel vissza­élés, lopás és egye­di azo­no­sí­tó jel­lel vissza­élés miatt 7 év sza­bad­ság­vesz­tés­re és 7 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélte.

A nem jog­erős íté­let sze­rint a fér­fit 2018. már­ci­u­sá­ban a rend­őrök köz­úti ellen­őr­zés alá von­ták, amely­nek során a gép­ko­csi­já­ban enge­dély nél­kül tar­tott pisz­tolyt és kábí­tó­szert tar­tal­ma­zó tab­let­tá­kat talál­tak. A férfi az álta­la veze­tett autó­ra másik gép­jár­mű­höz tar­to­zó rend­szám­táb­lát sze­relt fel. Ezt köve­tő­en a rend­őrök a három külön­bö­ző hely­szí­nen tar­tott ház­ku­ta­tás során össze­sen 1196 tő kan­na­bisz növé­nyi egyed­re illet­ve koráb­ban már leszü­re­telt egye­dek szár­csonk­ja­i­ra buk­kan­tak. A férfi 2017. nya­rá­tól kez­dő­dő­en elfo­gá­sá­ig ter­mesz­tet­te a vad­ken­der növé­nye­ket, ame­lye­ket folya­ma­to­san leszü­re­telt, fel­dol­go­zott és érté­ke­sí­tés cél­já­ból az eljá­rás során isme­ret­le­nül maradt sze­mély­nek ellen­ér­ték fejé­ben átadott. A férfi beis­mer­te a bűn­cse­lek­mé­nyek elkövetését.

Az első­fo­kú íté­let ellen a férfi védő­je fel­leb­be­zett eny­hí­tés érdekében.

A fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint az első­fo­kú bíró­ság íté­le­te meg­ala­po­zott és a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sé­nek körül­mé­nye­i­re illet­ve a bün­te­tés kisza­bá­sa során érté­kel­he­tő körül­mé­nyek­re tekin­tet­tel a fér­fi­val szem­ben kisza­bott 7 év sza­bad­ság­vesz­tés és 7 év köz­ügyek­től eltil­tás min­den­kép­pen szük­sé­ges, ezért annak lénye­ges eny­hí­té­se nem indo­kolt.  A fel­leb­be­zés­ről a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la dönt.