Főoldal » Hírek » Vörösréz kupolát és szarvas trófeát zsákmányoltak- a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség lopás bűn­tet­te miatt vádat emelt egy soro­zat­tol­vaj fér­fi­val szem­ben, aki egy udvar­ból pálin­ka­fő­ző készü­lék vörös­réz kupo­lá­ját, szar­vas tró­fe­át, a vasút elől elekt­ro­mos kerék­párt lopott. Emel­lett a külö­nös, több­szö­rös vissza­eső tár­sá­val együtt egy éjsza­ka alatt két jár­mű­vet is fel­tör­tek és szer­szám­gé­pe­ket, autós­mag­nót, vala­mint egy kabá­tot vit­tek magukkal.

A vád­irat sze­rint a mély­kú­ti fér­fi­nak és bajai tár­sá­nak 2020 végén nem volt mun­ka­he­lye és így jöve­del­me sem, ezért lopá­sok elkö­ve­té­sé­ből igye­kez­tek haszon­ra szert tenni. A mély­kú­ti vád­lott 2020 decem­ber ele­jén bemá­szott egy jános­hal­mai csa­lá­di ház udva­rá­ba és onnan a pálin­ka­fő­ző vörös­réz kupo­lá­ját és egy szar­vas tró­fe­át lopott. A vád­lot­tak decem­ber 30-án éjjel együtt csa­va­rog­tak János­hal­mán és elha­tá­roz­ták, hogy az utcán par­ko­ló teher­au­tót ellop­ják. Mivel ez nem sike­rült, a jármű abla­kát befe­szí­tet­ték és össze­sen 240 ezer forint érték­ben fúró­gé­pet, sarok­csi­szo­lót, szer­szá­mos­lá­dát és mobil­te­le­font vit­tek magukkal.

Még ugyan­ezen az éjje­len a két férfi egy sze­mély­au­tó hátsó ajta­ját is fel­fe­szí­tet­te és a beépí­tett autós­mag­nót hang­szó­rók­kal együtt ellop­ta. Ráadá­sul a sér­tett 900 Ft-ot érő kabát­ját is maguk­kal vit­ték. A mély­kú­ti vád­lott az autót is el akar­ta kötni: a teher­au­tó fel­tö­rés során elő­ző­leg lopott tapé­ta­vá­gó hegyé­vel a gyúj­tás­kap­cso­lót fesze­get­te, de nem sike­rült a jár­mű­vet elin­dí­ta­nia. Ő volt az, aki három nap múlva a vas­út­ál­lo­más­ról egy elekt­ro­mos kerék­párt, a hely­bé­li élel­mi­szer­bolt­ból 9 üveg már­kás italt és két mobil­te­le­font lopott el.

A kis­kun­ha­la­si rend­őrök a nyo­mo­zás során a lopott tár­gyak egy részét lefog­lal­ták, így a sér­tet­tek kára rész­ben megtérült.

Az ügyész­ség a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­a­kat dolog elle­ni erő­szak­kal, üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­vel vádol­ja, ezért mind­ket­te­jük­kel szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za. Egyi­kük letar­tóz­ta­tás­ban, mási­kuk a koráb­bi jog­erős bör­tön­bün­te­té­sét tölt­ve várja, hogy újabb ügyük­ben a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság dön­tést hozzon.