Főoldal » Hírek » Vádemelés több mint tíz év után - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sik­ló­si Járá­si Ügyész­ség több mint tíz évvel az elkö­ve­tés után emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tár­sa­i­val 2010 feb­ru­ár­já­ban pró­bált kira­bol­ni egy bos­nyák pénzváltót.

A vád­irat sze­rint a férfi 2010 janu­ár­já­ban adott „meg­bí­zást” négy isme­rő­sé­nek, hogy rabol­ják ki azt Sik­lós mel­let­ti kis­vá­ros­ban lakó, bos­nyák állam­pol­gár­sá­gú sze­mélyt, aki pénz­vál­tás­sal fog­lal­ko­zik, és aki a vád­lott tudo­má­sa sze­rint napi rend­sze­res­ség­gel több mil­lió forin­tot tart magánál.

A négy férfi bele­egye­zett a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­be, mely­hez a vád­lott adott feke­te ruhát, símasz­kot, vala­mint esz­köz­ként kala­pács­nye­let és gáz­sprayt a társainak.

Miköz­ben a vád­lott egy köze­li ben­zin­kút­nál vára­ko­zott, a négy férfi közül kettő a sér­tett laká­sa mel­lett, egy tuja mögé bújt, két másik tár­suk pedig a közel­ben várta őket. Ami­kor a sér­tett és barát­nő­je haza­ért, a bokor mögött rej­tő­ző két férfi szin­te azon­nal rájuk támadt és bán­tal­maz­ni kezd­te őket, majd a nő tás­ká­já­val elszaladtak.

A tás­ká­ban – az elkö­ve­tők vára­ko­zá­sá­val szem­ben - nem több mil­lió, hanem pusz­tán alig 25.000 Ft kész­pénz volt.

A négy elkö­ve­tőt a Sik­ló­si Járás­bí­ró­ság 2013-ban már elítél­te, a cse­lek­mény „értel­mi szer­ző­je” azon­ban Német­or­szág­ba mene­kült. Őt euró­pai elfo­ga­tó­pa­rancs alap­ján Sch­we­in­furt­ban fog­ták el 2020 decem­be­ré­ben, majd idén, év ele­jén hazaszállították.

A Sik­ló­si Járá­si Ügyész­ség, több mint tíz évvel az elkö­ve­tés után emelt vádat elle­ne a Sik­ló­si Járás­bí­ró­sá­gon fel­fegy­ver­kez­ve, cso­por­to­san elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te miatt.