Főoldal » Hírek » A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta a nevelt lányával szexuális erőszakot elkövető férfi letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyész­ség indít­ványt tett annak a 27 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sá­ra, aki tizen­ket­te­dik élet­évét be nem töl­tött, nevelt lányá­val rend­sze­re­sen sze­xu­á­lis cse­lek­ményt végzett.

A férfi fele­sé­gé­vel és három közös kis­ko­rú gyer­me­kük­kel, vala­mint a nő előző kap­cso­la­tá­ból 2008-ban szü­le­tett lányá­val lakott közös ház­tar­tás­ban egy Fejér megyei településen.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2020 év ele­jé­től kez­dő­dő­en heten­te több­ször vég­zett sze­xu­á­lis cse­lek­ményt nevelt lányá­val. Cse­lek­mé­nye akkor lep­le­ző­dött le, ami­kor a kis­ko­rú sér­tett 2021. júni­us 22-én édes­any­já­nak elmond­ta a tör­tén­te­ket, aki fel­je­len­tést tett a rendőrségen.

Több­szö­rö­sen minő­sí­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­té­nek meg­ala­po­zott gya­nú­ja miatt tett indít­ványt az ügyész­ség a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­ra, mert fenn­áll a bűn­is­mét­lés, vala­mint a férfi és a kis­ko­rú sér­tett közöt­ti kap­cso­lat foly­tán annak a veszé­lye, hogy a gya­nú­sí­tott a bizo­nyí­tást meg­ne­he­zí­te­né. A bűn­cse­lek­mény tör­vé­nyi fenye­ge­tett­sé­ge okán a ter­helt szö­ké­sé­nek, illet­ve elrej­tő­zé­sé­nek veszé­lye is megállapítható.

A bíró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak helyt adott, és elren­del­te a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát. A bíró­ság dön­té­se ellen a ter­helt és védő­je fellebbezett.