Főoldal » Hírek » Menet közben dobta be az autó ablakát kővel - Fotókkal - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Vád­eme­lés az 51 éves férfi ellen, aki egy köz­le­ke­dé­si konf­lik­tust köve­tő­en menet köz­ben kővel dobta be a mel­let­te hala­dó jármű abla­kát, úgy, hogy abban hár­man, köz­tük egy­ki­lenc hóna­pos kis­gyer­mek utazott

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a férfi 2021 tava­szán Győr­ben köz­le­ke­dett, mikor egy jel­ző­lám­pá­nál konf­lik­tus­ba keve­re­dett az előt­te hala­dó 37 éves férfival.

A felek vitá­juk ren­de­zé­sét a for­ga­lom­ba halad­va muto­ga­tás­sal, kia­bá­lás­sal foly­tat­ták, mely­nek végén a ter­helt egy kb. 8 cm átmé­rő­jű kővel bedob­ta a mel­let­te hala­dó jármű jobb első abla­kát. A meg­do­bott jármű első ülé­sén a 22 éves sér­tett édes­anya, hátsó ülé­sén pedig kilenc hóna­pos gyer­me­ke uta­zott. A kőtől az ablak betö­rött és az utas­tér­be hul­lot­tak a szilánkok.

A cse­lek­mény során sze­mé­lyi sérü­lés nem tör­tént, az ablak betö­ré­sé­vel viszont 28 200 forint anya­gi kár keletkezett.

A vád­lott ellen az ügyész­ség köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat. Vele szem­ben három évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés is kiszab­ha­tó, vala­mint az ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta, hogy az elkö­ve­tőt a bíró­ság tilt­sa el a járművezetéstől.

A nyo­mo­zás során a Győri Rend­őr­ka­pi­tány­ság rend­őrei jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.