Főoldal » Hírek » Vádemelés a dohánybolti pénztárcatolvajjal szemben – a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye- rendőrségi videóval

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség lopás vét­sé­ge miatt emelt vádat azzal a fia­tal­ko­rú­val szem­ben, aki vásár­lás köz­ben pénz­tár­cát lopott.

A 16 éves vád­lott 2020. decem­ber 06-án dél­előtt egy deb­re­ce­ni dohány­bolt­ban tar­tóz­ko­dott. Vásár­lás köz­ben ész­re­vett egy pénz­tár­cát a pult ple­xi­fal­lal elvá­la­szott részén és elha­tá­roz­ta, hogy ellopja.

A fiú kihasz­nál­ta az eladó pil­la­nat­nyi figyel­met­len­sé­gét és a pult­ról elvet­te a bolt tulaj­do­no­sá­nak pénz­tár­cá­ját, amit a kabát­zse­bé­be rej­tett, majd távo­zott az üzletből.

A vád­lott busz­ra szállt és ott ellen­őriz­te a pénz­tár­ca tar­tal­mát, ami­ből kivet­te a sér­tett 30.000 Ft kész­pén­zét, amit később elköltött.

A fiú más­nap vissza­vit­te a dohány­bolt­ba a pénz­tár­cát, a sér­tett tár­cá­ban tar­tott ira­ta­i­val és bank­kár­tyá­i­val együtt. A vád­lott a sér­tett­nek 30.000 Ft lopá­si kárt oko­zott, ami nem térült meg.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a tet­tét beis­me­rő fia­tal­ko­rú vád­lot­tal szem­ben sza­bály­sér­té­si érték­re, több köz­ok­irat és készpénz-helyettesítő fize­té­si esz­köz egy­ide­jű elvé­te­lé­vel elkö­ve­tett lopás vét­sé­ge miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a járás­bí­ró­ság az ügy­ira­tok alap­ján hoz­zon bün­te­tő­vég­zést és a vád­lot­tal szem­ben köz­ér­de­kű munka bün­te­tést szab­jon ki, vala­mint az oko­zott lopá­si kár ere­jé­ig ren­del­jen el vagyonelkobzást.

A nyo­mo­zást végző Deb­re­ce­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság által a vád­lott elő­ál­lí­tá­sa során készí­tett vide­ó­fel­vé­tel itt tekint­he­tő meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ellopott-egy-penztarcat-a-rendorok-masnap-elfogtak