Főoldal » Hírek » Bevásárlóközpont lépcsőházában fojtogatta barátnőjét - vádemelés - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye- fotókkal

A vád sze­rint egy 30 éves férfi egy buda­pes­ti üzlet­köz­pont lép­cső­há­zá­ban, fél­té­keny­ség­ből támadt rá a fia­tal nőre, aki a bán­tal­ma­zás miatt élet­ve­szé­lyes álla­pot­ba került.

A vád­irat sze­rint, a vád­be­li idő­szak­ban a vád­lott és a vidé­ken élő sér­tett pár­kap­cso­lat­ban volt, mind­ket­ten haj­lék­ta­lan élet­mó­dot folytattak.

A sér­tett 2019. szep­tem­ber 29-én Buda­pest­re uta­zott azért, hogy néhány napot együtt tölt­sön a vád­lot­tal. Más­nap, 2019. szep­tem­ber 30-án késő este alko­holt fogyasz­tot­tak és meg­be­szél­ték, hogy az éjsza­kát az egyik buda­pes­ti bevá­sár­ló­köz­pont par­ko­ló­já­hoz tar­to­zó lép­cső­ház­ban töltik.

Útköz­ben, a VI. kerü­let, Nyu­ga­ti téri alul­já­ró­ban – a vád­lott fél­té­keny­sé­ge miatt – már össze­vi­tat­koz­tak, amely­nek során a vád­lott ököl­lel, több­ször arcon ütöt­te a sér­tet­tet. Éjfél körül érkez­tek meg a bevá­sár­ló­köz­pont par­ko­ló­já­hoz tar­to­zó lép­cső­ház­ba, ahol együtt töl­töt­ték az időt. Idő­köz­ben azon­ban – tovább­ra is a vád­lott fél­té­keny­sé­ge miatt – újra szó­vál­tás ala­kult ki közöt­tük, amely­nek során a vád­lott ököl­lel, több­ször meg­ütöt­te a sértettet.

A nő ekkor meg­pró­bál­ta elhagy­ni a lép­cső­há­zat, azon­ban a férfi utána ment, hátul­ról meg­ra­gad­ta a nya­kát, és magá­hoz húzta a sér­tet­tet, miköz­ben mind­ket­ten a föld­re estek. Ekkor a vád sze­rint a férfi a hátán fekvő sér­tett mellé tér­delt, meg­rán­gat­ta a hajá­nál fogva, majd ismé­tel­ten meg­ra­gad­ta a nya­kát és foj­to­gat­ta, olyan erő­vel és hosszan, hogy ennek követ­kez­té­ben a sér­tett elvesz­tet­te az esz­mé­le­tét. Ami­kor a vád­lott ezt ész­lel­te, abba­hagy­ta a sér­tett foj­to­ga­tá­sát, aki magá­hoz tért.

A vád­lott ezután - hogy a sér­tett a hely­színt ne hagy­ja el - fel­szó­lí­tot­ta, hogy vet­kőz­zön mez­te­len­re, ami­nek a nő ele­get tett. Később a vád­lott elaludt, a nő ezt kihasz­nál­va, elhagy­ta a lép­cső­há­zat, majd a közel­ben lévő szál­lo­dá­ban segít­sé­get kért.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben az arcán, nya­kán zúzó­dá­sos, vér­alá­fu­tá­sos sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, a nyak leszo­rí­tá­sá­val agy­duz­za­nat ala­kult ki nála, mely köz­ve­tett élet­ve­szé­lyes álla­po­tot ered­mé­nye­zett, a halá­los ered­mény elma­ra­dá­sa azon múlott, hogy a vád­lott önként fel­ha­gyott a sér­tett nya­ká­nak szorításával.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség az erő­sza­kos több­szö­rös vissza­eső fér­fi­val szem­ben élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te, vala­mint garáz­da­ság vét­sé­ge miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a Fővá­ro­si Tör­vény­szék­re, vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozva.

A férfi eddig más ügy­ben kisza­bott jog­erős sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tést töl­tött, amely­ből ma sza­ba­dul, ezért a Fővá­ro­si Főügyész­ség indít­ványt tett a letar­tóz­ta­tás­nak elren­de­lé­sé­re. A kény­szer­in­téz­ke­dés elren­de­lé­sé­ről ma dönt a bíróság.