Főoldal » Hírek » Kábítószer-termesztő letartóztatását indítványozta az ügyészség- a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye - rendőrségi fotókkal

A Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járá­si Ügyész­ség indít­ványt tett a nyo­mo­zá­si bíró felé, hogy ren­del­je el annak a hely­be­li fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akit a nyo­mo­zó ható­ság azzal gya­nú­sít, hogy kábí­tó­szer ter­mesz­té­sé­vel foglalkozott.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott egy Hód­me­ző­vá­sár­hely köze­li tanyán mari­hu­á­na növé­nye­ket nevelt egy tár­sá­val együtt. A poha­rak­ba ülte­tett növé­nyek­ből több ládá­nyit egy másik ingat­lan­ba is átszál­lí­tot­tak azért, hogy azo­kat ott rejt­sék el.

A nyo­mo­zó ható­ság 2021. júli­us 14-én mind­két hely­szí­nen vala­mint a gya­nú­sí­tott lakó­he­lyén is szem­lét tar­tott, mely­nek során közel 130 tő mari­hu­á­nát vala­mint annak ter­mesz­té­sé­hez szük­sé­ges esz­kö­zö­ket talál­tak. A nyo­mo­zók a két elkö­ve­tőt gya­nú­sí­tott­ként von­ták fele­lős­ség­re, majd az idő­sebb férfi letar­tóz­ta­tá­sá­ra tet­tek előterjesztést.

A jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban az ügyész­ség a szökés-elrejtőzés veszé­lyé­re, a bün­te­tő­el­já­rás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak veszé­lyé­re vala­mint – a férfi elő­éle­té­re figye­lem­mel – a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re ala­po­zot­tan tett indít­ványt a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­nak elrendelésére.

A gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en, egy hónap­ra elren­del­te. Vég­zé­sét az ügyész­ség tudo­má­sul vette, míg az ellen a véde­lem fel­leb­be­zést jelen­tett be, így az nem vált véglegessé.

Az eset­tel kap­cso­lat­ban a nyo­mo­zó ható­ság által készí­tett fény­ké­pek az aláb­bi lin­ken érhe­tők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/100-to-feletti-marihuana-ultetvenyt-szamoltak-fel#3