Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a falujában gyújtogató nő- a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Veszp­rém Megyei Főügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a 46 éves nőnek, aki gáz­olaj­jal átita­tott ruha­ne­mű­ket gyúj­tott meg, és azok­kal egy csa­lá­di ház tető­szer­ke­ze­tét pró­bál­ta meg­gyúj­ta­ni az egyik Pápa kör­nyé­ki faluban.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a nő 2021. júli­us 15-ére vir­ra­dó­ra, még az éjje­li órák­ban bement a Pápa-közeli tele­pü­lé­sen álló csa­lá­di ház udva­rá­ba, ahova fla­ko­nok­ban gáz­ola­jat, vala­mint ruha­ne­mű­ket vitt magá­val, majd a gyú­lé­kony anyag­gal a ruha­da­ra­bo­kat meg­gyúj­tot­ta, s az ingat­lan tető­szer­ke­ze­tét így akar­ta láng­ra lob­ban­ta­ni. Az ott lakók fel­éb­red­tek a tűz fényé­re, és azon­nal kifu­tot­tak az épü­let­ből. A mene­kül­ni pró­bá­ló elkö­ve­tőt az utcán elfog­ták, és a rend­őrök kiér­ke­zé­sé­ig visszatartották. 

Az ügyész­ség a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­já­nál a szökés-elrejtőzés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­se és a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt indít­vá­nyoz­ta az ember­ölés kísér­le­té­nek súlyo­sab­ban minő­sü­lő esete miatt gya­nú­sí­tott­ként kihall­ga­tott elkö­ve­tő letartóztatását.

Az indít­vány­nak a nyo­mo­zá­si bíró helyt adott és a kény­szer­in­téz­ke­dést egy hónap­ra elren­del­te. A vég­zés nem vég­le­ges, mivel az ellen a gya­nú­sí­tott és védő­je fel­leb­be­zést jelen­tett be.