Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a tolnai rabló - a Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szek­szár­di Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Szek­szár­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja hét­vé­gén egy hónap­ra elren­del­te a rab­lás­sal gya­nú­sí­tott 17 éves tol­nai férfi letartóztatását.

A nyo­mo­zás eddi­gi ada­tai sze­rint a tol­nai fia­tal­ko­rú férfi 2021. júli­us 15-én késő este Tolna egyik utcá­ján ököl­lel úgy arcul ütöt­te a 32 éves sér­tet­tet, hogy a bán­tal­ma­zott férfi esz­mé­le­tét veszt­ve a föld­re zuhant. A gya­nú­sí­tott ezután a sér­tett nad­rág­zse­bé­ből eltu­laj­do­ní­tot­ta a pénz­tár­cá­ját, a benne lévő 60.000,- Ft kész­pénz­zel, sze­mé­lyes okmá­nyok­kal és bank­kár­tyá­val együtt.

A Szek­szár­di Rend­őr­ka­pi­tány­ság Tol­nai Rend­őr­őr­sé­nek mun­ka­tár­sai a sér­tett beje­len­té­se alap­ján rövid idő alatt beazo­no­sí­tot­ták a fia­tal­ko­rú fér­fit, akit rab­lás bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­tak ki. A vagyon elle­ni bűn­cse­lek­mé­nyek miatt pró­bá­ra bocsá­tás hatá­lya alatt álló gya­nú­sí­tot­tal szem­ben jelen­leg is több bün­te­tő­el­já­rás van folya­mat­ban, kifosz­tás és lopás miatt.

Az ügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a tanul­má­nyo­kat nem foly­ta­tó, mun­ka­hellyel, rend­sze­res jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­ző ter­helt ese­té­ben foko­zot­tan fenn­áll a bűn­is­mét­lés veszé­lye, továb­bá az, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén veszé­lyez­tet­né a bizonyítást.

A nyo­mo­zá­si bíró min­den tekin­tet­ben oszt­va az ügyé­szi indít­vány­ban fog­lal­ta­kat elren­del­te a gya­nú­sí­tott letartóztatását.

A rend­őr­ség által koráb­ban köz­zé­tett saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-tolnai-rablo