Főoldal » Hírek » Csak a vöröshagymát tudta elvinni a betörő- a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sal­gó­tar­já­ni Járá­si Ügyész­ség két újabb betö­rés miatt emelt vádat egy 30 éves bátony­te­re­nyei vissza­eső férfi ellen.

A férfi 2019 máju­sá­ban ittas álla­pot­ban egy garázs­so­ron álló garázs tető­szer­ke­ze­tét meg­bont­va, a szi­ge­te­lést átsza­kít­va jutott be az épít­mény bel­se­jé­be, ahon­nan két ütve­fú­ró­gé­pet és két csa­va­ro­zó­gé­pet lopott el. A szer­szám­gé­pe­ket később 4.000 forin­tért értékesítette.

2020 janu­ár­já­ban egy csa­lá­di ház udva­rá­ra mászott be, majd az udva­ron álló mel­lék­épü­let ajta­ján lévő laka­tot lefe­szít­ve eltu­laj­do­ní­tott egy segéd­mo­tor­ke­rék­párt és egy motor­ke­rék­pár hasz­ná­la­ton kívü­li motor­blokk­ját, továb­bá a ház pin­cé­jé­ből két fej vörös­hagy­mát is zsák­má­nyolt. Távo­zá­sa köz­ben a sér­tett meg­za­var­ta őt, ezért a férfi a segéd­mo­tor­ke­rék­párt és a motor­blok­kot hát­ra­hagy­va, a kerí­té­sen átugor­va elme­ne­kült a két fej vöröshagymával.

A Sal­gó­tar­já­ni Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­ban a bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­vel szem­ben bör­tön­bün­te­tést, továb­bá a garázs­be­tö­rés során oko­zott 295.000 forin­tos kár meg­té­rít­te­té­sét indítványozta.

Az ügy­ben a Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság dönt.