Főoldal » Hírek » Nőkre támadó férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség- a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra letar­tóz­tat­ta a bíró­ság azt a fér­fit, aki rövid idő lefor­gá­sa alatt két nőt is meg­tá­ma­dott a Bakonyban.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok alap­ján a 44 éves férfi 2021. júni­us 29-én dél­előtt fel­má­szott az egyik vad­le­sen pihe­nő és olva­só kis­ko­rú lány­hoz, és ismer­ked­ni kez­dett vele. Eköz­ben meg­mu­tat­ta a nála lévő pil­lan­gó­kést, majd egyre köze­lebb húzó­dott hozzá, ami a fia­tal lány­nak kel­le­met­len­né vált, s ezért fel­állt, hogy elmen­jen. A férfi azon­ban várat­la­nul tapo­gat­ni kezd­te, magá­hoz rán­tot­ta és közöl­te vele, hogy „tud­hat­ta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány véde­ke­zett a táma­dó­ja ellen, mely­nek során meg­rúg­ta a fér­fit, majd elme­ne­kült a helyszínről.

Júli­us 10-én egy nő egye­dül túrá­zott az egyik kije­lölt útvo­na­lon, ami­kor talál­ko­zott a gya­nú­sí­tot­tal, aki vad­őr­nek adta ki magát, és beszél­ge­tés­be ele­gye­dett a sér­tet­tel. Az elkö­ve­tő visel­ke­dé­se biza­lom­kel­tő volt, így egy dara­big együtt halad­tak, majd a férfi aján­la­tá­ra a nő bele­egye­zett abba, hogy az meg­mu­tas­son neki egy köze­li épü­let­ro­mot. A gya­nú­sí­tott azon­ban várat­la­nul sze­xu­á­lis cse­lek­mény­re akar­ta kény­sze­rí­te­ni a sér­tet­tet, aki­vel közöl­te azt is, hogy azért jöt­tek ide, mert itt senki nem fogja hal­la­ni a kia­bá­lá­sát. A nő véde­kez­ni kez­dett, ütle­gel­te a fér­fit, aki egy idő után elen­ged­te az áldozatát.

A Veszp­ré­mi Rend­őr­ka­pi­tány­ság júli­us 14-én őri­zet­be vette az elkö­ve­tőt és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki sze­mé­rem­sér­tés vét­sé­ge, vala­mint sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés bűn­tet­te meg­ala­po­zott gya­nú­ja miatt.

Az ügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, az eljá­rás meg­ne­he­zí­té­se és a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét, a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság pedig az indít­vány­nak helyt adva a kény­szer­in­téz­ke­dést egy hónap­ra elren­del­te. A vég­zés ellen a gya­nú­sí­tott és védő­je fel­leb­bez­tek, ezért az nem végleges.