Főoldal » Hírek » Késsel vágták meg, pedig csak a szórakozóhelyet akarta elhagyni – videóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sió­fo­ki Járá­si Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te miatt gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé azt a 21 éves vád­lot­tat, aki egy sió­fo­ki disz­kó­ban azért késelt meg egy másik fér­fit, mert el akart menni mellette.

A - sze­mély elle­ni erő­sza­kos bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­se miatt koráb­ban már több alka­lom­mal bün­te­tett - vád­lott 2021 augusz­tu­sá­ban azon a szó­ra­ko­zó­he­lyen tán­colt, ahon­nan a haj­na­li órák­ban egy német állam­pol­gár­sá­gú férfi már távoz­ni sze­re­tett volna. Mivel a tánc­par­ket­ten még ekkor is sokan tar­tóz­kod­tak, a kijá­rat felé veze­tő úton elé kerü­lő sze­mé­lye­ket a német férfi meg­kér­te, hogy egy kicsit áll­ja­nak félre, és enged­jék el. Kéré­sé­nek a vád­lott azon­ban nem tett ele­get, ehe­lyett szem­be for­dult a másik fér­fi­val, majd őt a zse­bé­ből elő­vett kés­sel a mell­ka­sá­nál meg­vág­ta, mellyel neki könnyű sérü­lé­se­ket okozott.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fi­val szem­ben a Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság 2021. októ­ber 5-én 1 év 6 hónap bör­tön­bün­te­tést sza­bott ki, egy­út­tal elren­del­te egy koráb­bi fel­füg­gesz­tett bün­te­té­sé­nek vég­re­haj­tá­sát is.

Az íté­let ellen az ügyész­ség súlyo­sí­tás, hosszabb tar­ta­mú sza­bad­ság­vesz­tés kisza­bá­sa, a vád­lott és védő­je eny­hí­tés végett jelen­tet­tek be fel­leb­be­zést. A nem jog­erős íté­let­re tekin­tet­tel a bíró­ság – az ügyész­ség indít­vá­nyá­nak helyt adva – a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sát a másod­fo­kú eljá­rás befe­je­zé­sé­ig fenntartotta.

Az ese­mé­nye­ket a biz­ton­sá­gi kame­ra rögzítette.