Főoldal » Archív » Előzetesben a rendőröket bántalmazó ikrek

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik ellenálltak a rendőri intézkedésnek, a járőrökkel dulakodtak, majd ennek során bántalmazták őket.

A járőrök 2016. november 26-án lakossági bejelentést követően intézkedtek a testvérpárral szemben, akik ittasan kötözködtek Kesztölcön egy üzletben az eladókkal. A férfiak felszólítás ellenére ellenálltak, az igazoltatást akadályozták, sőt, egyikük el akarta hagyni a helyszínt, őt azonban a rendőr visszatartotta. Ezt követően dulakodás alakult ki, amelynek során az egyik rendőrt a nyakánál fogva hátrahúzták, míg a másikat földre taszították. A rendőrök végül mindkét férfit megbilincselték. A járőrök 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek. 

A járásbíróság osztotta az ügyészség azon indítványát, hogy a büntetett előéletű ikrekkel szemben fennáll a bűnismétlés, továbbá a szökés, és az elrejtőzés veszélye, ezért 1 hónap időtartamra elrendelte az előzetes letartóztatásukat.