A fiatalkorú fiú egy felnőttkorú nővel követte el a vád szerinti bűncselekményt. A fiú pénzváltás ürügyével szólította meg a sértettet, majd amikor a nő elővette a pénztárcáját, kikapta az abban lévő készpénzt, társa pedig bántalmazni kezdte a pénzét visszaszerezni próbáló nőt.

A vádirat szerint az elkövetés idején 13 éves fiú és társa – egy akkor 23 éves nő – 2017. január 6-án, a IX. kerület, Haller utcában figyelt fel a járdán haladó nőre. A fiú azzal az ürüggyel szólította meg a sértettet, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot. A nő elővette a pénztárcáját, amit a fiatalkorú társa a telefonjával megvilágított. Ekkor a fiatalkorú vádlott a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11.000 forint készpénzt, egy 5.000 forintost pedig eközben félbeszakított. A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért az elkövető keze után kapott, ekkor azonban a vádlott nő rátámadt, ököllel többször megütötte őt a fejét és a mellkasán.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Támadója a bántalmazását csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege a két elkövetőt rablás bűntettével vádolja.

A 13 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban az ügyészség, míg társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.