A korábban terhelő vallomást tevő tanú két millió forintot kért, hogy megváltoztassa vallomását, az ajánlatát azonban nem fogadták el; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt vele szemben.

A vádirat szerint a vádlott, egy 64 éves férfi, egy bűnügyben tanúként terhelő vallomást tett két másik személyre. 2015. év júniusában a XVIII. kerület, Balassi Bálint utcai piacon a vádlott a terhelő vallomással érintett egyik személynek azt üzente egy közös ismerősükön keresztül, hogy ha fizet neki 2.000.000 forintot, akkor – az eddigiektől eltérően – kedvező, valótlan tartalmú vallomást tesz a bírósági eljárásban.

A férfi ily módon jogtalan előnyt kért annak érdekében, hogy a bírósági eljárásban a kötelezettségeit ne teljesítse. Az ajánlatot a címzett nem fogadta el, a kért összeget nem fizette ki.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben vesztegetés elfogadása bírósági eljárásban bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Hozzászólások lezárva.