A Csongrád Megyei Főügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a szerb férfinak, aki 2019. január 8-án különösen jelentős mennyiségű kannabiszt hozott be az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető 2019. január 8-án, kora este, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi az általa vezetett gépkocsiba, a kocsi rakterének padlózatába kialakított rejtekhelyre, 68 csomag kannabiszt rejtett, a kábítószer mennyisége mintegy bruttó hetvenöt kilogramm volt. A gyanú szerint a gyanúsított által szállított kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség az 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedhetne.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelte, a végzés nem jogerős.

Hozzászólások lezárva.