Főoldal » Hírek » Bíróság előtt a külföldi férfi, aki meg akarta vesztegetni a rendőrt - fotóval - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség keve­sebb mint 72 óra eltel­té­vel bíró­ság elé állí­tot­ta a köte­les­ség meg­sze­gé­sé­re irá­nyu­ló hiva­ta­li vesz­te­ge­tés bűn­tet­tét elkö­ve­tő fér­fit. A kül­föl­di elkö­ve­tő egy rend­őrt pró­bált megvesztegetni. 

A ren­del­ke­zés­re álló bizo­nyí­té­kok alap­ján meg­ál­la­pí­tott tény­ál­lás sze­rint 2023. május 5-én, reg­gel, a rend­őrök intéz­ked­tek Bereg­su­rány­ban egy ukrán-román állam­pol­gár­ral szem­ben azért, mert figyel­men kívül hagy­ta a behaj­ta­ni tilos jel­ző­táb­lát, és autó­já­val for­ga­lom­tól elzárt terü­le­ten vára­ko­zott. A rend­őrök közöl­ték, hogy köz­igaz­ga­tá­si sza­bály­sér­tés miatt 30.000 forint köz­igaz­ga­tá­si bír­sá­got szab­nak ki vele szemben.

Ezután az egyik rend­őr a szol­gá­la­ti gép­jár­mű hátsó ajta­ját kinyi­tot­ta és a gép­ko­csi­ból magá­hoz vette az irat­tar­tó­ját. Eköz­ben a 34 éves férfi a nad­rág­ja zse­bé­ből 2 darab 10 eurós és 3 darab 5 eurós bank­je­gyet vett elő és a szol­gá­la­ti gép­ko­csi nyi­tott ajta­ján beha­jol­va azo­kat az ülés­re pró­bál­ta helyez­ni. A rend­őr azon­nal szá­mon kérte a fér­fit a vesz­te­ge­tés miatt, aki ezután vissza­lé­pett a szol­gá­la­ti gép­jár­mű­től és a bank­je­gye­ket elrak­ta a ruházatába.

A kül­föl­di férfi a 35 eurót arra szán­ta, hogy az intéz­ke­dő két rend­őr a köz­igaz­ga­tá­si bír­ság kisza­bá­sá­tól – köte­le­zett­sé­gü­ket meg­szeg­ve – tekint­sen el.

A rend­őrök a fér­fit előállították.

Az ügyész­sé­gen gya­nú­sí­tott­ként kihall­ga­tott férfi tagad­ta a bűn­cse­lek­mény elkövetését.

A nyo­mo­zó ügyész­ség az őri­zet­ben lévő elkö­ve­tőt gyor­sí­tott eljá­rás­ban,  2023. május 8-án a Nyír­egy­há­zi Tör­vény­szék elé állította.

A bíró­ság 1 év 6 hónap, vég­re­haj­tá­sá­ban 2 évre fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés­re ítél­te az elkö­ve­tőt, és vagyon­el­kob­zást ren­delt el a kor­rup­ci­ós pénz vonat­ko­zá­sá­ban. Az íté­let nem jog­erős, a ter­helt és védő­je fel­men­té­sért, vala­mint eny­hí­té­sért fellebbezett.

A fény­ké­pen a vesz­te­ge­té­si pénz látható.