Főoldal » Hírek » Gyorsított eljárásban bíróság előtt az illegális határátlépők - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség a mai napon gyor­sí­tott eljá­rás­ban bíró­ság elé állít­ja a három, magát szír nem­ze­ti­sé­gű­nek valló sze­mélyt, akik szer­da vir­ra­dó­ra lép­tek be ille­gá­li­san Magyar­or­szág terü­le­té­re a határ­zá­ron át.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2020. decem­ber 9-én, a haj­na­li órák­ban, a három kül­föl­di állam­pol­gár a szerb-magyar hatá­ron, Rösz­ke tér­sé­gé­ben lét­rát támasz­tott a határ védel­mét biz­to­sí­tó kerí­tés­nek, és a határ­zá­ron átmá­szott. Őket a ket­tős kerí­tés közöt­ti terü­le­ten a rend­őrök rövid időn belül elfog­ták, majd őri­zet­be vették.

A határ­zár til­tott átlé­pé­sé­nek bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a járá­si ügyész­ség bíró­ság elé állít­ja a három gyanúsítottat.

Bűnös­sé­gük kér­dé­sé­ről a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság a mai napon, tele­kom­mu­ni­ká­ci­ós esz­köz alkal­ma­zá­sá­val tar­tan­dó tár­gya­lás során fog dönteni.