Főoldal » Hírek » Telefonok árát csalta el - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

2019 máju­sá­ban egy nő három alka­lom­mal is online ren­delt tele­fo­no­kat, melyek vétel­árát - a vád sze­rint - végül nem fizet­te ki.

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a nő 2019 máju­sá­ban három alka­lom­mal ren­delt az egyik szol­gál­ta­tó online bolt­já­ból készü­lé­ke­ket, össze­sen több mint 350 000,- Ft érték­ben. A tele­fo­no­kat egy isme­rő­se nevé­ben, de saját lak­cí­mé­re ren­del­te, és az átvé­te­li elis­mer­vé­nye­ket az isme­rő­se nevé­ben írta alá. A készü­lé­ke­kért az akci­ós árat, össze­sen 17 600,- Ft-t fize­tett ki.

Ezután a vád­lott a szer­ző­dés­ben fog­lal­ta­kat nem tel­je­sí­tet­te, az elő­fi­ze­tői díjat és a tele­fon­szám­lá­kat nem fizet­te ki, hanem a tele­fo­no­kat elad­ta. Cse­lek­mé­nyé­vel közel 350 ezer Ft kárt oko­zott a telefontársaságnak.

A ter­helt­tel szem­ben az ügyész­ség minő­sí­tett csa­lás és hamis magán­ok­irat fel­hasz­ná­lá­sa miatt emelt vádat. A hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra figye­lem­mel vele szem­ben négy évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés szab­ha­tó ki, vala­mint az ügyész­ség az oko­zott kár mér­té­ké­ig vagyon­el­kob­zás elren­de­lé­sét indítványozta.