Főoldal » Hírek » Kerítésen dobálta át a kismacskákat a vádlott - a Veszprém Megyei Főügyészség

Állat­kín­zás bűn­tet­té­vel vádol­ja a Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség azt a fér­fit, aki a vád sze­rint az álla­to­kat egy több mint három­mé­te­res kerí­té­sen átdob­va vég­zett két kis­macs­ká­val Veszprémben. 

A vád­irat sze­rint 2020 nya­rán az elkö­ve­tő szom­széd­já­ban álló lakat­lan épü­let­nél három kis­macs­ka szü­le­tett. Az anya­macs­ka a ház koráb­bi, elhunyt tulaj­do­no­sáé volt, aki­nek hoz­zá­tar­to­zói 2020. augusz­tus köze­pé­től napon­ta két­szer men­tek a ház­hoz és etet­ték az állatokat.

A vád­lot­tat 2020. szep­tem­ber végén zavar­ta a kis­macs­kák egész dél­utá­ni nyá­vo­gá­sa, és hogy átmen­nek a tel­ké­re, ezért elha­tá­roz­ta, zárt hely­re viszi őket. A férfi este nyolc óra után elő­ször az egyik 2-2,5 hóna­pos kis­macs­kát egy hóla­pát­ra tette, és azzal a köze­li tenisz­pá­lya mint­egy 3,5 méter magas kerí­té­sén átdob­ta az álla­tot. Ezután vissza­ment a ház­hoz, majd a másik kis­ci­cát a kezé­ben vitte át a sport­pá­lyá­hoz, és dobta keresz­tül annak kerítésén.

A macs­kák a kerí­tés túl­ol­da­lán lezu­han­va súlyos, élet­ve­szé­lyes sérü­lé­se­ket szen­ved­tek, egyi­kük még aznap, a másik állat pedig a rákö­vet­ke­ző nap az átla­go­sat meg­ha­la­dó, elhú­zó­dó fáj­da­lom mel­lett, külö­nös szen­ve­dést köve­tő­en elpusztult.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra tett indít­ványt azzal, hogy a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság a fér­fi­val szem­ben bör­tön­bün­te­tést szab­jon ki, és annak vég­re­haj­tá­sát pró­ba­idő­re füg­gessze fel.